Doktor Ersin Arslan için çalıştığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde bir tören düzenlendi. Caneze daha sonra 'helallık' alınmak için babasının Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba evine, oradan da Bahaddin Nakıboğlu Camii'ne götürüldü. Doktor Ersin Arslan'ın buradaki cenaze törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Sağlık Müdürü Metin Karakök, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Coşkun ile yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Cenaze töreni sırasında Ersin Arslan'ın patoloji uzmanı eşi 4 aylık hamile olan Sibel Arslan fenalık geçirdi. Güçlükle teskin edilen Sibel Arslan ve yakınları tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Sibel Arslan karnındaki bebeğini kastederek, "Bizi bırakıp nereye gidiyorsun?" diye feryat etti. Doktor Arslan'ın cenazesi ardından Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çevresinde sevilen bir isim olan Doktor Ercan Arslan'ın cenaze törenine olan yoğun katılım nedeniyle Gaziantep'teki hastanelerde acil dışında sağlık hizmeti verilmedi.

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI

Doktor Arslan'ı bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen ve bir baklavacıda çalışan M.G. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. M.G. ifadesinde kanser hastası dedesini çok sevdiğini, 10 gün önce Ersin Arslan tarafından ameliyat edildiğini ve daha sonra öldüğünü, cinayeti intikam amacıyla işlediğini söylerken, "Beni dedem büyütmüştü. O yüzden ona çok bağlıydım" dedi.



(AK/OA/AAA)