Görevini yaparken kaza kurşunuyla şehit olmuş, çığ altında kalmış, elektrik çarpması ve trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş vatan evlatlarının yakınlarına verilen şehit maaşlarının kesildiğini iddia eden Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, 'Yozgat'ta benimle birlikte görev malülü 3 şehit yakınına verilen maaşlar geçen yıl kesildi. Ben çocuğumu bu vatana emanet ettim ve terhisine bir hafta kala Türk bayrağına sarılı cenazesi geldi. Geçen yıl, '1996 yılında SSK’dan emekli olmuşsun' diye maaşımı kestiler ve geriye dönük 46 bin lira borç çıkarttılar" dedi.

Uludere'deki olayda ölenlere 123 bin lira tazminat ödeneceğini hatırlatan Altunok, "Bizler için para önemli değil. Bizim kanımıza dokunan, teröristlere, kaçakçılara ve bizim çocuklarımızın canlarına kastedenlere maaş bağlanmasıdır. Uludere’de öldürülen kaçakçılara kişi başı 123 bin lira tazminat veriliyor, kaçakçılığı kutsal bir görevmiş gibi gösteriyorlar " diye konuştu. 

Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Uludere'de ölenlerin yakınlarını ziyaret etmesine de tepkili olduklarını söyleyen Altunok, şehitlikle ilgili kanunda yapılan düzenlemede bu konuların dikkate alınmasını ve şehit ailelerinin duygularıyla oynanmamasını istedi.

EMEKLİ OLUNCA KESİLDİ 

Yozgat SGK İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, görev malülü şehit yakınlarından hiçbir geliri olmayanlara maaş bağlandığı belirtilerek, Zübeyir Altunok'un daha sonradan emekli olması nedeniyle maaşının kesildiği ve geriye dönük olarak borç çıkarıldığı bildirildi.

Zübeyir Altunok da, çıkarılan borcun emekli maaşının bir bölümü kesilerek tahsil edildiğini ifade etti.



HG(AY/AK)