Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 26 yaşındaki Bakım Onbaşı Emral Aral ile Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Oğul Köyü yakınlarında terör örgütü üyelerince yola döşenen mayının patlamasıyla şehit olan 21 yaşındaki Er Harun Çakar'ın cenazeleri, Ankara'dan askeri uçakla Akhisar Askeri Havaalanı'na getirildi. Akhisar Belediyesi'ne ait iki cenaze aracı ile askeri havaalanından alınan şehit cenazeleri, Gölmarmara İlçesi'ndeki evlerine götürüldü.

Şehitlerden Emral Aral'ın Atatürk Mahallesi 114 Sokak'taki baba ocağı ile şehit Harun Çakar'ın Eski Cami Mahallesi Göksu Sokak'taki evi Türk bayraklarıyla donatıldı. İki şehidin cenazeleri daha sonra Gölmarmara'daki Yeni Cami'ye getirildi. İkindide düzenlenen cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzafer Yurttaş, MHP Manisa milletvekilleri Erkan Akçay, Sümer Oral, CHP'li milletvekilleri Özgür Özel, Hasan Ören, Sakine Öz, Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, AK Parti'li Gölmarmara Belediye Başkanı Birol Bak, askeri erkan, daire müdürleri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan matematik öğretmeni Emrah Aral'ın babası, epilepsi hastası emekli işçi Reşit Aral rahatsızlandığı için gelemediği camideki törene, annesi Emine Aral, ikizi Ebru Aral ile yakınları ve akrabaları katıldı. İki şehidin tabutunun yanyana konulduğu törende Hakkari'de yaşamını yitiren inşaat işçisi Harun Çakar'ın aynı işi yapan babası İlbey Çakar, annesi Sevim Çakar, eşi Başak Çakar ile kardeşleri Bülent ve Ceylan Çakar da camideki yerlerini aldı. İki şehidin acılı yakınları güçlükle ayakta durabildi. Şehit Harun Çakar'ın bazı akbarabalarının kolunda serum bağlı olarak törene katılıp, gözyaşı dökerek tabuta sarıldıkları görüldü.

Kılınan cenaze namazının ardından, iki şehidin Türk bayraklarına sarılı tabutları, askerler ve yakınları tarafından cenaze aracına kadar eller ürezinde taşındı. Vatandaşlar şehitleri "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ve tekbir sesleriyle uğurladı. Şehit Harun Çakar'ın tabutu taşınırken eşi Başak Çakar yanından hiç ayrılmadı. İki şehit, Gölmarmara Şehitliği'nde yan yana toprağa verildi.

İKİ YIL ÖĞRETMENLİK YAPTI

Matematik öğretmeni olan Şehit Emrah Aral'ın iki yıl Gölmarmara Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde vekil öğretmenlik yaptıktan sonra kısa dönem olarak askere gittiği ve Samsun'daki acemiliğini tamamlamasının ardından, bir süre önce de Afyonkarahisar'daki birliğinde görevine başladığı belirtildi.

YENİ EVLİYDİ

Hakkari'de şehit olan er Harun Çakar'ın ise, askere gitmeden 10 gün önce Başak Çakar ile evlendiği ve terhisine 5 ay kaldığı belirtildi. Şehit ailesinin Karslı olduğu, önceki yıllarda Gölmarmara'ya göç ettiği ve inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağladıkları bildirildi.

İK,BG (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)