Tema üyeleri tarafından Atatürk Anıtı önünde alkışlarla karşılanan Taşkıran ve Elpit yaptıkları yolculuk ile bilgi verdi. Yapılacak göletlerle Burdur Gölü'nün kuruyacağını öne süren Fatih Taşkıran, ''Burdur'da 25 gölet yapılacak. Bunların 11'i Burdur Gölü Havzası'nda yer alacak. Bu Burdur Gölü'nün sonunu hazırlayacak. Biz de arkadaşımla bu soruna dikkat çekmek için bisikletle Burdur'dan yola çıktık. Anadolu'daki kuruyan ve çevre sorunu olan gölleri ziyaret ediyoruz. Şu ana kadar 5 ili gezdik. Şimdi de Konya'dayız'' dedi. Konya havzasındaki göllerin kuruma noktasına geldiğini ifade eden Taşkıran şunları söyledi:

''Konya'da durumun vahim olduğunu biliyorduk. Şu an havza kuruma noktasına gelmiş durumda. Aşırı yeraltı suyu kullanımı obrukların oluşmasına neden olmuş. Beyşehir Gölü artık göl değil baraj durumuna gelmiş. Bütün ekolojik fonksiyonlarını yitirmiş. Suğla Gölü de tamamen baraja çevrilmiş. Tuz Gölü ve Akşehir Gölü de kurumaya devam ediyor. Akşehir Gölü haritadan silinmesine rağmen ülkemizde uygulanan yanlış su politikaları halen devam ediyor." 

Toplam 40 gün sürecek yolculukları ardından Ankara'ya giderek göllerdeki sorunları yetkililere ileteceklerini belirten Handan Elpit, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar yaklaşık 500 kilometre yol gittik ve 13 gölü ziyaret ettik. Şu anda yanlış uygulanan politikalar nedeniyle göllerimiz kurutuluyor. Buna tepki göstermek için yola çıktık. İnsanlarda çevre duyarlılığı oluşturmak istiyoruz. Eğer ülkemizdeki göllerin sorunlarını yetkililere duyurabilirsek bizim için en büyük mutluluk olacak. Buradan Hatay'a ve son olarak da Ankara'ya gideceğiz. Anadolu'nun insanının sesini oradaki yetkililere ulaştıracağız." 



HK(İA/İD)