İlçeye bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi'nde 9.5 dönüm arazi üzerine kurulan 9 çukurlu ve 5 toprak tenis kortundan oluşan Bodrum Golf Ve Tenis Kulübü'nün açılışı yapıldı. Bağlar Mevkii'nde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ailesine ait 9.5 dönüm arazi üzerine yaklaşık 5 milyon 800 bin Lira'ya mal olan Bodrum Golf ve Tenis Kulübü'nün yapılan açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Başkan Kocadon ve ailesi, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Golf Federasyonu Başkan Yardımcısı Erol Rüstemoğlu, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Gençlik ve Spor eski Bakanı Fikret Ünlü, Bodrum Belde Belediye Başkanları, Opet Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ile yaklaşık 300 davetli katıldı. Açılış öncesinde Koç, Demirören ve Öztürk golf oynayarak stress attı. Başkan Demirören golfteki ustalığını gösterirken, basın mensuplarının futbol ile ilgili soruları yanıtlamayacağını söyledi.

Açılış konuşmasını yapan Bodrum Golf ve Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, "Türkiye'ye tam 249 ortaklı ilk ve tek golf şirketini kurarak bir ilgi gerçekleştirdik. Buradaki yatırım ve golf tesislerini yapmaktaki amacımız kesinlikle ticari değil, tam aksine özellikle kış aylarında turizme destek vermekti. Antalya Belek golf oynamak için Ekim ve Mayıs ayları arasında 5 bin zengin turist gelip ülke ekonomiye ciddi katkıda bulunuyor. Bu nedenle Bodrum'da hızla golf sahalarının sayısını arttırmalı en kısa zamanda 10-12 olmasını sağlamalıyız. Golf sevgisini mutlaka yaygınlaştırmalı ve tesis yapımını özendirici adımlar atmalıyız" dedi.

GOLFÜN TARİHÇESİNİ ANLATTI

Öztürk'ten sonra konuşma yapan ve ortaklar arasında yer alan Rahmi Koç ise 1940'lı yıllarda İstanbul'un ardından kurulan Ankara ve İzmir Golf kulüplerinin tarihçesini ve ardından kapanışlarını anlattı. Rahmi Koç, "Golf oynamayan golfü izlemeyenin anlaması da gerçekten çok zor. Dünyada golf kulübü olmayan bir başkent yoktu. Bu durumu sayın Başbakan Erdoğan'a anlattım, ama bir sonuç alamadık" dedi.

GOLF TESİSİ AÇTIK BİZE ZÜPPE DEDİLER

Arsa sahibi ve golf tesisin açılmasına büyük katkısı olan Kocadon ise yaptığı açıklamada, "Golf tesisinin temeli benim başkanlığım döneminde atılırken, bize golf oynatacaksınız züppesiniz siz dediler. Bazı çevreciler karşı çıkıp eylem yaptılar, hala tepkilerini sürdürüyorlar. Turizmi yılın 12 ayına yaymaya farklı alternatif spor turizmleri geliştirmeye çalışırken bu tepkilere de yanıt vermeye çalıştık. Daha çok golf tesisi yapılması için yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

KALİTELİ TESİSLER 7 AY KAPALI KALIYOR

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise konuşmasında Bodrum'un Avrupa'daki en kaliteli turistik tesislere sahip olmasına rağmen yılın 7 ayı kapalı kaldığını belirterek, "Bu nedenle başta golf ve futbol olmak üzere sportif tesisleri hızla ilçemizde sayısının artmasını sağlamalıyız. En az 12 golf sahamız olursa kapalı olan oteller kışında çalışır hem Bodrum hem ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunur. Sayın Fikret Öztürk'ten Mumcular beldesindeki bin 400 dönümlük arazisine Türkiye'nin en kaliteli ve büyük golf sahası yapmasını istiyoruz. Yerel yönetim ve idare olarak her türlü desteği vermeye hazırız, yeter ki bu tesislerimiz kapalı kalmasın turizm sezonu yılın 8- 10 ayına yayılsın" dedi.

Tören sonunda golf tesisinin yapımında emeği geçenlere yönetim kurulu başkanı Öztürk ve ortaklar tarafından teşekkür plaketi verildi.

 

YA (KÖ/RT)