Çiftlik Mahallesi, Kargıcak Tepesi'ndeki, ormanlık alanda, bugün saat 19.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri'nin yanı sıra Milas, Yatağan, Kavaklıdere ve Muğla'dan gelen ekipler müdahaleye başladı. Söndürme çalışmalarına 2 helikopter, 2 söndürme uçağı, 40 arazöz, 200 orman işçisi, çevre beldelerden gelen 6 itfaiye aracının katıldığı belirtildi. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle yangına ekiplerin müdahalede etmekte zorlandığı, alevlerin Mazı Köyü ve Kisebükü Koyu'na doğru ilerlediği kaydedildi. 2 kilometre mesafedeki Bodrum şehir merkezinden de alevlerin rahatça görülebildiği yangına, uçak ve helikopterlerin müdahalesi havanın kararması nedeniyle son buldu. Bölgedeki iş makinaları ile kamyon ve traktörlerin de ayrıca yangın mahalline sevk edilmeye başlandığı belirtildi.

Yangını gören köylülerden Ramazan Altın, "Ormanlık alanda aniden iki ya da üç noktada başlayan yangın rüzgarın etkisi ile büyüdü. O taraflarda çok insan bulunmaz, sadece asırlık çam ağaçları vardı. Yangının müdahaleye uzak alanda ve rüzgarın çok olması hızlı büyümesine neden oldu. Köylüler olarak ne yaptıysak engelleyemedik" dedi. Yangında iki orman işçisi yoğun dumandan etkilendi, işçilere ilk yardım arkadaşları tarafından yapıldığı belirtildi.

Yangını kontrol etmekte büyük zorluk çektiklerini, bölgedeki arazi ve rüzgar şartlarının olumsuz olduğunu belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, "Bölgedeki tüm ekiplerimizi yoğunlaştırdık, ancak şu anda rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle farklı yerlerde parlamalar olduğu için kontrol altına alamadık. Havanın kararması ile hava taşıtlarının müdahalesi de sona erdi. Ekiplerimizden aldığım bilgiye göre çok büyük risk yok ama yinede işi çok ciddi tutuyoruz, amacımız gün ağırana kadar kontrol altına almaya çalışmak ve büyümesini önlemek ilk belirlemelere göre 20 hektarın üzerinde ormanlık alan yandı, sabah erken saatlerden itibaren uçak ve helikopterler müdahaleye başlayacak. Yangın şu anda yerleşim yerlerinden uzakta ve tehdit edilen bir yerleşim yeri yok" dedi. Yangının çıkış nedenin tespit edilmeye çalışıldığı jandarmanın soruşturma başlattığı bildirildi.

YA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)