16 Mayıs’ta Muğla’dan başlayan ve Marmaris’te sona erecek olan 253 kilometrelik bisiklet turunun 4'üncü gününde sporcular Datça’ya ulaştı. Bodrum’dan feribotla Datça’ya geçen toplam 200 sporcu, Eski Datça Mahallesi ve Kızlan Köyü güzergahını takip ederek, geceyi geçirmek üzere Marmaris Çubucak Orman Kampı’na gitti.

Muğla Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Savran, Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 400'üncü yılı anısına gerçekleştirilen tura, Türkiye, Hollanda, Macaristan, Yunanistan ve İngiltere'den 200 bisikletçinin katıldığını söyledi.

Gökova Bisiklet Turu'nun 2007 yılından itibaren her yıl ayrı bir tema üzerine düzenlendiğini, bu yıl ise Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluğa katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Savran, "Bisiklet turunun amacı, bölgenin bisiklet turizmini geliştirmek ve bölgemizin doğal güzelliklerini katılımcılarımıza göstermektir" dedi. Çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı ve bisikletin insan sağlığına olumlu etkisine dikkat çekmeyi de amaçladıklarını belirten Savran, bu yılki turun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlendiğini hatırlattı.



MÇ(İÖ/CK)