Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nin, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Gökhan Demirkol'un mahkemedeki iyi hali ve hakimin takdiriyle yapılan indirimlerden sonra 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararını, 'Gamze Özçelik'in olaydan dolayı ruh sağlığının bozulmuş olması' unsurunu göz önünde bulundurmadığından 'isabetli bir karar olmadığı' görüşüyle bozmasına ilişkin dosya, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, mahkemenin Gökhan Demirel'e verilen cezayı indirimsiz olarak yarı yarıya artırması gerektiğine hükmetmişti. Dosyanın Antalya'ya ulaşması üzerine Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Gökhan Demirkol'un üçüncü kez yargılanması amacıyla 2 Temmuz 2012 tarihine duruşma günü verdi.

UZUN SÜREN DAVANIN GEÇMİŞİ

1 Temmuz 2004 tarihinde oyuncu Gamze Özçelik'e Kemer'deki bir otel odasında tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gökhan Demirkol, 25 Aralık 2006'da 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar, 9 Haziran 2008 tarihinde Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin oybirliğiyle aldığı kararla bozuldu.

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden yapılan yargılamada Gökhan Demirkol'a 7 yıl hapis cezası verildi. Ancak bu ceza da sanığın mahkemedeki iyi hali ve hakimin takdiriyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına düşürüldü.

Bir kez daha Yargıtay'a giden dosyayı bu kez 14'üncü Ceza Dairesi inceledi. Daire, mağdur Gamze Özçelik'in tecavüz olayından dolayı ruh sağlığının bozulduğuna dair, Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin kararı doğrultusunda, sanık Demirkol'un cezalandırılmasını istedi. Böylece dava üçüncü kez Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dönmüş oldu.

Gökhan Demirkol, tecavüz görüntülerinin internete düşmesi ve şikayet üzerine 30 Kasım 2005 tarihinde tutuklanmış ve 8 ay 10 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.