Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, Gamze Özçelik ve Gökhan Demirkol katılmazken, Özçelik’in avukatları Makbule Tanış ve Fatih Volkan ile Demirkol’un avukatı Rıdvan Yıldız hazır bulundu. İzleyici sıralarında ise Gökhan Demirkol’un babası İlhan Demirkol yerini aldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Kesmen ve bazı üyelerin izinli olmaları nedeniyle heyet, başka mahkemelerde görevli hakimlerden kuruldu. Başkan olarak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Ömer Balaban görev aldı.

Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nin, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Gökhan Demirkol'un mahkemedeki iyi hali ve hakimin takdiriyle yapılan indirimlerden sonra 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararını, 'Gamze Özçelik'in olaydan dolayı ruh sağlığının bozulmuş olması' unsurunu gözönünde bulundurmadığından 'isabetli bir karar olmadığı' görüşüyle bozmasına karşı olduklarını belirten Gökhan Demirkol’un avukatı Rıdvan Yıldız, söz alarak şunları söyledi:

“Adli Tıp Kurumu'nun 17’ye karşı 20 oy ile aldığı karara göre mağdurda stres bozukluğu tespit edilmiştir. Stres bugün yaşadığımız sosyal sorunlar ile herkesin karşılaştığı bir durumdur. Stres bozukluğu nedeniyle sıhhatine sirayet eden çok büyük bir olumsuzluğun varlığının tespiti yapılamamıştır. Mağdura olay sonrası sosyal yaşamına gayet doğal devam etmiş, filmlerini, dizilerini çekmiş ve izdivaç etmiştir. Çocuğu bile olmuştur. Bu manada 765 sayılı TCK’nın 418/2 maddesinde öngörülen şartlar oluşmamıştır. Bu nedenle 5 yıl 10 aylık hapis cezası verilen kararda ısrar edildin.”

Gömze Özçelik’in avukatı Fatih Varol ise Özçelik’in ifadesinin alınması için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen “Yargıtay’ın bozmaya ilişkin beyanının alınmasına" yönelik talimatın iadesinin istenmesini talep etti. Avukat Varol, “CMK’nın 236 ve devamı maddelerinde mağdur konumunda olan katılanın psikolojisi bozulduğundan dolayı bir kez dinlenebileceği belirtilmiştir. CMK’nın 307. maddesi dikkate alındığında davetiye tebliğine rağmen gelmese de bu konuda karar verilebilir. Ayrıca duruşmalarla ilgili gizlilik kararı alınarak basına yayın yasağı getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme kısa süren aranın ardından psikolojisi bozulan Gamze Özçelik’in ifadesinin alınmasından vazgeçerek İstanbul’a gönderilen talimatın geri istenmesine karar verdi. Basına yayın yasağı ve duruşmalara gizlilik kararı talebini reddeden mahkeme, sanık Gökhan Demirkol için 'duruşmaya gelmediği takdirde hakkında tutuklama amaçlı yakalama emri çıkartılacağı'nı bildiren ihtarlı davetiye gönderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı 8 Eylül'e erteledi.


TT(SU/SS)


---- KUTU ----


UZUN SÜREN DAVANIN SEYRİ



1 Temmuz 2004 tarihinde oyuncu Gamze Özçelik'e Kemer'deki bir otel odasında tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gökhan Demirkol, 25 Aralık 2006'ta 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar 9 Haziran 2008 tarihinde Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin oybirliğiyle aldığı kararla bozuldu.

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden yapılan yargılamada Gökhan Demirkol'a 7 yıl hapis cezası verildi. Ancak bu ceza da sanığın mahkemedeki iyi hali ve hakimin takdiriyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına düşürüldü.

Bir kez daha Yargıtay'a giden dosyayı bu kez 14. Ceza Dairesi inceledi. Yargıtay, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nin mağdur Gamze Özçelik'in tecavüz olayından dolayı ruh sağlığının bozulduğuna dair kararı doğrultusunda, sanık Demirkol'un cezalandırılmasını istedi. Böylece dava üçüncü kez Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne döndü.

Gökhan Demirkol, tecavüz görüntülerinin internete düşmesi ve şikayet üzerine 30 Kasım 2005 tarihinde tutuklanmış ve 8 ay 10 gün tutuklu kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.