Gümüşpala Semti 6062 Sokak 12 numara yanındaki boş arsada park halinde duran, Et ve Balık Kurumu'ndan emekli 63 yaşındaki Abdurrahman Yücel’e ait 35 AR 5190 plakalı otomobilde, dün saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. Alev topuna dönen otomobili görenler, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu alevler söndürüldü. Yapılan kontrolde aracın arka koltuğunda 10-12 yaşlarında bir çocuğun cesedi bulundu.

“PARKA ÇIKIYORUM' DİYE AYRILMIŞ

Aynı dakikalarda, Bayraklı Belediyesi’nde temizlik görevlisi olan 40 yaşındaki Mehmet Kartal, okuldan geldikten sonra, "Parka gidiyorum" diyerek sokağa çıkan oğlunun dönmemesi üzerine meraklandı. Bu sıralarda evinin karşısındaki arsada araç yandığını, içinde bir çocuk cesedi bulunduğunu duyan Mehmet Kartal, eşi 38 yaşındaki Şenay Kartal, olay yeri inceleme çalışmalarını izledi, cesedin 1 saat kadar önce evden ayrılan kendi çocukları olacağı akıllarına bile gelmedi. Ancak olay yeri inceleme ekiplerinin büyük ölçüde yanan cesedi inceleme çalışmalarının uzaması, kendi çocuklarınının da halen eve gelmediğini farkeden aile paniğe kapılıp, polise ölen çocuğun kendilerinin olabileceğini söyledi.

Polis kötü durumdaki cesedi aileye göstermeyip kısmen sağlam kalan giysileri delil olarak aldı. Aile saat 23.00 sıralarında Gümüşpala Polis Merkezi’nde giysilerinden ölen çocuğun Kuyumcu Abdullah Altınçubuk İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki oğulları Gökdeniz Kartal olduğunu teşhis etti. Aile büyük acı yaşarken Kartal’ın kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonucu belli olacağı ifade edildi. Küçük Gökdeniz’in cinayete mi kurban gittiğinin yoksa ateşle oynarken çıkan yangında mı hayatını kaybettiğinin belirlenmeye çalışılacağı kaydedildi.

Cesedi teşhis ettikten sonra evine dönen 2 erkek ve 4 kız çocuk sahibi aileye, yakınları gece yarısı taziye ziyaretinde bulundu. Acılı aileyi teselli etmeye çalışan yakınları, çocuğun ölüm nedeninin bir an önce belirlenmesini istedi. Evinin karşısındaki arsada oğlunu kaybeden anne Şenay Kartal, olayın şokunu atamadı. Şenay Kartal, "Oğlum okuldan geldi. Sofra kurdum, beraber yemek yedik. Oğlum elma aldı, gülerek, aşağı indi. Nereye gittigini sordum, 'Biraz spor izleyeceğim' dedi. Ben de kızlara banyo yaptırdım. 2 dakika geçmedi, küçük kızım mutfağa girdiğinde, 'Anne yaşlı dedenin evi yandı' dedi. Ben de perdeyi kaldırdım, baktım araba yanıyor. Komşular söndüremedi, itfaiye çağırdı. Ben de, 'Parka gideyim oğlumu çağırayım' dedim. Çevdedeki parkları dolaştım bulamadım. Komşuya sordum, oğlum yok. Sonra polis 'Yanan aracın içerisinde ceset var' dedi. Ben cesedi görmedim, polisler çıkardı. Üzerinde kot çeket, kot pantolon vardı. Elimle giydirdiğim kırmızı kazak vardı. Gittim elbiselerini gösterdiler, tanıdım. Bilmiyorum ne olduğunu, birşey görmedim" dedi.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından ceset, nöbetçi savcının talimatıyla otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Araç sahibi Abdurrahman Yücel ise “Otomobilimi 15 gündür kullanmıyorum. Park arsada duruyordu. Komşularım, "Otomobilin yanıyor' diye haber verdi. Sokağa indiğimde de aracın içinde bir çocuk cesedinin olduğunu öğrendim" diye konuştu.



KÖ(İÖ/İD)