İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren 'ArkiPARC 2012' toplantısının açılışında konuşan Melih Gökçek, Ankara'yı kongre, üniversite ve turizm kenti, sanayide 2'nci kent ve tıbbın merkezi yapmak istediklerini söyledi. Gökçek, ayrıca Güney Park Projesi kapsamında Gölbaşı'ndaki Eymir ve Mogan göllerinin birleştirilerek 42 kilometrelik bir kanal vadi yaratılacağını, bu amaçla bölgedeki 600 gecekondunun yıkılarak 6 bin konut inşa edileceğini, ihalenin de verildiğini belirtti. 2 yılda 5 ayrı bölgede teleferik hizbmeti vermeye başlayacaklarını ve Londra'nın büyük dönme dolabı 'Golden Eye'ın bir benzerini Ankara'ya 'Cat Eye' (Gedi Gözü) adı ile kuracaklarını da belirtti.

Gökçek, kanal vadi projesi için "Mogan ve Eymir Göllerini birleştireceğim. Gölbaşı'nın üst kısmında da tabiri caizse 3 tane yeni kademeli göl yapacağız" açıklamasına, Gölbaşı'ndaki sivil toplum örgütleriyle vatandalardan tam destek geldi.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, projenin geç kalmış bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Mogan ve Eymir Gölleri arasında bulunan göl yatağındaki su havzasının bir bölümü imara açılarak yapılaşma yapıldı. Buralar yeşil alanken şimdi bazı binalar yapıldı. Buranın imar planları geçmişte Büyükşehir Belediyesi ve dönemin Özel Çevre Koruma Kurumu'ndan da onay alarak değişmiştir. Yani, Mogan ve Eymir Gölü arası zaten yeşil alan, rekreasyon alanıydı. Buralarda birçok bölge yapılaşmaya açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gökçek'in Mogan ve Eymir Gölü'nü birleştirme projesi yerinde ve doğru bir proje olduğu gibi, plan değişikliği yapılmadan önceki durumu da andırıyor. Sayın Gökçek, bu projesini biran önce hayata geçirebilmelidir. Zira halen bu göl yatağında bazı inşaat çalışmaları devam ediyor. Böyle bir proje gerçekten uygulanacaksa, şimdiden inşaatların önüne geçilsin ve büyük zararlara fırsat verilmesin."

 Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı Yaşar Altun da projeye destek verirken, "Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in böyle bir proje yapması, Gölbaşı'nın çehresini değiştirir. Gölbaşı ile Başkent halkı bu projenin şimdiden hayalini kuruyor" dedi.



AT(AY/SS)