Evli ve 3 çocuk babası Sefer Çetin, TTK Genel Müdürlüğü'ne alınacak 3 bin işçi için 2008'in Ekim ve Kasım aylarında yapılan sınavda 4 metrelik maden direğini taşıyıp, kazma, kürek ve balta salladı. Madenciliğe yatkınlığının test edildiği sınavı geçen 20 bin 814 kişinin arasında yer alan Sefer Çetin, noter huzurunda yapılan kura çekilişinde de şans yüzüne gülünce 1 Ocak 2009'da TTK'da iş başı yaptı.

Sefer Çetin, kura çekilişiyle işe girdiği maden ocağında dün akşam saatlerinde meydana gelen göçükte mahsur kaldı. Yerin 425 metre altındaki göçükten yaklaşık 1 saat süren çalışmayla ağır yaralı kurtarılan Sefer Çetin, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Sefer Çetin için bugün Ereğli'deki Bağlık Mahallesi'ndeki Hatip Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, madenciler ve yakınları katıldı. Sefer Çetin'in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.



İÇ(EE/BT)