Park Teknik A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 ve 10 Şubat 2011'de iki kez meydana gelen göçüklerin altında kalan işçiler Yaşar Alkaya ile Ruşen Demir'in cesedi bulunurken jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, drenaj işçisi Aydoğan Polat ile topograf Tuğran Gökhan'a ulaşılamamıştı.

Ciner Şirketler Grubu Enerji ve Madencilik Grup Başkan Yardımcısı Ali Coşkun Duyak, 9 madenci için bölgede 2 kilometrekarelik alanda anıt mezar yapılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan izin talebinde bulunduklarını söyledi.

Ali Coşkun Duyak, "Anıt mezar konusunda ailelerle görüşmelerimiz oldu. Yanlış hatırlamıyorsam bir- iki aile hariç diğerlerinin yaklaşımları olumlu. Onların bu konuda talepleri oldu. Biz de talebimizi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sunduk. Bakanlıktan cevap bekliyoruz. Onay verilirse anıt mezar yapılacak. Anıt mezarın yapılması, sahanın üzerinin kapatılması Bakanlar Kurulu kararı ile olacak bir şey. Gelecek cevaba göre hareket edilecek" dedi.