Malatya İnönü Üniversitesi Akçadağ Meslek Yüksekokulu işletme bölümünden 2009 yılında mezun olan ve iki ağabeyi ile birlikte göçerlik yapan 28 yaşındaki Fethi Boyla, yayladaki 8 yeğenine ders veriyordu. Bir öğretmen gibi öğrencilere her gün 4 saat ders anlatan Fethi Boyla ve yeğenlerinin durumunu gazetelerde okuyan Vali Ali Çınar'ın talimatıyla, merkez Kızılağaç YİBO Müdürü Kubilay Akgül ve yardımcıları Mersiye Soy ile Emre Ak harekete geçti. Yaylaya giden Müdür ve yardımcıları, çocukların aileleri ile görüştü. Okul Müdürü Kubilay Akgül, ailelerin izin verdiği 4 çocuğu alarak misafir öğrenci olarak YİBO'ya götürdü.

Kan davası nedeniyle yıllardır göçebe olarak yaşadıklarını söyleyen Fethi Boylu, "Büyüklerin davası yüzünden çocukların da yerleşik bir hayatı yoktu. İlkbaharla birlikte annem babam ve iki ağabeyim aileleri ile birlikte yayalaya gelir sonbaharla birlikte yaşadığımız Viranşehir'e gideriz. Bu yüzden eğitim- öğretim gören çocuklarımız da bizimle geliyor. Derslerden 'geri kalmasınlar' diye onlara yaylada ben ders veriyordum. Bizim bu halimizi öğrenen Vali bey yardım elini uzattı. Okul müdürü, ilköğretim okulunun ikinci kademisine devam eden 4 çocuğu ailelerinin izni ile YİBO'ya götürdü. Çok sevindim. Yaşı küçük olduğu için burada kalması gereken ya da çok büyük olup açıktan okuyan 4 yeğenime burada ders vermeye devam edeceğim" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Vali beyin talimatı ile Kızılağaç YİBO Müdürünü görevlendirdik. Okula devam eden dört öğrenciyi aldık. Açık öğretime devam eden ve yaşları küçük olanlara ise materyal desteği vereceğiz" diye konuştu.