Eski adıyla Özel Çevre Koruma Kurumu ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA işbirliğiyle 2010 yılında 'Tekne Atıklarında Kartlı Kontrol Sistemi Projesi' uygulamasına geçildi. Bu sayede teknelerin pis su tanklarındaki organiği siyah ve kimyasalı gri olarak tanımlanan sıvı atıklar, teknelerin bulunduğu koylardan 10 ton kapasiteli bir tekne ile parasız olarak alınmaya başlandı. Ayrıca hem Göcek Belediyesi, hem de özel marinalar 34 noktada atık alım vanaları koyarak hizmet vermeyi sürdürdü. Çalışmalar devam ederken katı atık bölümünde çalışan iki kişinin işine 10 gün önce son verildi. Gerekçe olarak da 'TURMEPA çalışma yöntemine uymadıkları' gösterildi. Dört gün önce de sıvı atık alan teknenin kaptanıyla yardımcısının işine jeneratörü bozdukları gerekçesiyle son verilince, sıvı atık işlemi tamamen durdu.

TURMEPA Göcek Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Türk işçi çıkarılması konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Türk, "O arkadaşlar dört yıldır çalışıyordu. Tabii ki insanlar hata yapabilir. Jeneratör sonuç olarak teknenin yapıldığından bu yana üzerinde. Yani neredeyse 10 yıllık. Tabii ki arıza yapar. Konuyu araştırıyorum" dedi.

Öte yandan TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural da "Çalışma yöntemlerimize uymayan birkaç arkadaşımızın görevden alındığı doğrudur" diye konuştu. 



MS(İÖ/BT)