Dilekçesini Anayasa’nın 126’ncı Maddesi’ne göre verdiğini belirten Milletvekili Nurettin Demir, taşra teşkilatını geliştirmek, güçlendirmek ve buralarda yaşayanlara her türlü hizmet ulaşımını kolaylaştırmak için, bazı yeni ilçelerin kurulmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti. Göcek Beldesi'nin de ilçe olması zorunlu hale gelen beldelerden olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:

"Göcek sahil bandında yoğunlaşmış bir yerleşim yeridir. Birbirinden güzel koyları, irili ufaklı adaları ve turkuaz sularıyla tatilciler için aranan tüm özellikleri taşımaktadır. Gelişmiş bir yat turizmi potansiyeline sahiptir. Nüfusu, 2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 4 bin 162’dir. Nüfus sayısı, yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turistin beldeye gelmesiyle üç katına kadar ulaşmaktadır. Göcek’in ilçe olması, beldede yaşayanların ulaşım, haberleşme, alt ve üstyapı gibi benzeri hizmetlere zamanında ve etkin olarak ulaşımını kolaylaştıracaktır. Artan yat turizmi potansiyeliyle yabancı ülkelerle Türkiye arasında köprü görevi gören beldenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına ve beldede turizmin gelişmesine katkıda bulunacaktır."

Demir, Çöğmen, Darıyeri, Kavacık ve Sabunlu köylerinin de ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi açısından Göcek'e bağlanmasının uygun olacağını ifade etti.



CA(İÖ/CK)