İmkanları ve hizmet altyapısı ile Akdeniz’in en önemli marinalarından olan Göcek Belediye Marina, 3'üncü Boat Expo'da, renkli aktivite programıyla görkemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Üçüncü kez yat sektörüyle buluşan fuar, hem kara hem denizde gerçekleşmesi nedeniyle diğer fuarlara göre farklılık ortaya koydu. 170 firmanın katıldığı fuarın ikinci günü etkinliklerle dolu geçti.

Göcek Yat Kulüp’teki kokteylin ardından gece etkinliklerine geçildi. Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle fuar alanını gezmenin bile saat 10.00’dan 16.00’ya kaydırıldığı etkinliklerde geceye damgasını defile ile halk oyunları ekibi Kuzey’in Çocukları vurdu. Göcek Meydanı'na kurulan podyum üzerinde saat 22.30’da sahneye ilk olarak Kuzey’in Çocukları çıktı. Efeler oynadıkları zeybeklerle izleyenlerden büyük alkış aldı. Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri de defilede yaz elbiselerini ve deniz kıyafetlerini sundu. Profesyonel mankenlere taş çıkartırcasına podyumda boy gösteren öğrenciler izleyenlerce uzun süre alkışlandı.

Defile ve folklor gösterilerinin ardından, 5 yıllık görev süresi sonrasında İzmir’e tayini çıkan Göcek Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Başçavuş Ali İhsan Altunbay’a Turmepa Göcek Temsilcisi Nazif Türk tarafından plaket verildi. Ardından fuara katkı sağlayanlara plaketleri takdim edildi.

TURMEPA Bölge Koordinatörü ve Dalyan’da oteli olan turizmci Yücel Okutur plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Aradan çok yıllar geçti ama Dalyan’a yatırım yapmadan önce Göcek’in bu hale geleceğini bilmiyordum. Dalyan’a çok güzel bir tesis kazandırdım. Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır’ın katkılarıyla, Göcek, Dalyan’ın bir mahallesi gibiyken bu hale geldi. Kendilerini kutluyorum" dedi.



MS(İÖ/CK)