Develi İlçesi'nin Öksüt Köyü'nde 4 çocuğuyla birlikte yaşayan Nezaket İnanç, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yüksek tansiyon ve böbrek rahatsızlığı şikayetiyle başvurdu. Üroloji Kliniği’nde yapılan kontrollerinde, sağ böbreğinde küçülme belirlenen Nezaket İnanç'ın Genel Cerrahi Kliniği’nde yapılan muayenesinde ise safra kesesinde taş görüldü. Nezaket İnanç, iki saat süren operasyon sonucu hasta kısa sürede sağlığına kavuştu.

'KAYSERİ'DE İLK'

Ameliyat sonrası hastanenin Üroloji Servisi’nde yatan Nezaket İnanç’ı ziyarete giden Başhekim Doç. Dr. İbrahim Özcan, böyle bir ameliyatın cerrahların birlikte ve uyum içinde çalışmasıyla mümkün olduğunu söyledi. Kayseri Eğtim ve Araştırma Hastanesi’nin gereken kalite ve yüksek teknolojide olduğunu belirten Doç. Dr. İbrahim Özcan, "Çarşamba günü her iki ameliyatı da yapılmış bir hastanın iki gün içerisinde taburcu olması da hem hasta için, hem de hastanemiz için çok iyi bir şey. Böyle bir yöntem Türkiye'de sayılı hastanede yapılırken, Kayseri'de ilk kez kullanıldı" dedi.

'TEKNOLOJİNİN İMKANLARINI KULLANDIK'

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz ise ameliyata Op. Dr. Erkan Ölçücüoğlu ile birlikte girdiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Teknolojinin bize sunduğu imkanları kullandık. Eski usul yöntemle yani tam kesilerek değil, kapalı ameliyat teknolojisi kullanıldı. Hatta bu hastada ayrıca kapalı ameliyatın bir yeni gelişmesi olan tek delikten, göbekten ameliyat olması mümkün oldu. Bu da hastaya daha iyi kozmetik sonuç, daha az ağrı, ameliyat sonrası dönemi daha rahat geçirmesini sağladı. Ayrıca ameliyat yerinden fıtık gelişme riskini de aza indirdi."



MÖ(OE/COŞ)