İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 29'u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 211. duruşması sona erdi. Bütün gün dinlenen Gizli tanık Poyraz, davanın sanığı emekli tuğgeneral Veli Küçük ile ilgili çeşitli iddialarda bulundu. Davanın sanığı Sedat Peker'in, Veli Küçük ile yakın bağlantısı olduğunu iddia eden gizli tanık Poyraz, Sedat Peker'in yaşının genç olması, gözü kara ve atak olmasının Veli Küçük'ün dikkatini çektiğini söyledi. Gizli tanık Poyraz, "Veli Küçük tam aradığını bulmuştu. Sedat Peker gibi birini bulduğu için havalara uçuyordu" dedi. Sedat Peker'in babalar üstü olduğunu belirten Gizli tanık Poyraz, "Oldu ama arkasında Korkut Eken ile Veli Küçük vardı" dedi.


"SAÇAN'I TANIYANLAR FELİK FELİK KAÇARDI"


Sedat Peker'in daha önce namaz kılan ve oruç tutan bir insan olduğunu söyleyen gizli tanık Poyraz, Sedat Peker'in, ikinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Adil Serdar Saçan'ı tanıdığını söyledi. 'Adil Serdar Saçan'ı tanıyanlar felik felik kaçardı' diyen gizli tanık Poyraz, "Adil Serdar Saçan Organize'nin başına gelen insandır. Adil Serdar Saçan, Sedat Peker'i gözaltına aldı sorguladı. Veli Küçük, Adil Serdar Saçan'ı tehdit edince, Adil Serdar Saçan da Veli Küçük'ün tayfasına geçti. Daha sonra Veli Küçük ile Adil Serdar Saçan dost oldu. Saçan da dere olup ırmağa aktı, Irmak da Veli Küçük'ün havuzuna" dedi.


VELİ KÜÇÜK: MİDEM BULANDI


Gizli tanık Poyraz ifade verdiği sırada, davanın sanığı emekli tuğgeneral Veli Küçük mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese'den duruşmadan çıkmak için izin istedi. Mahkeme Başkanı Özese'de Küçük'e hitaben 'Sizinle ilgili iddialar var dinleyiniz lütfen' dedi. Veli Küçük ise, "Dinlemek istemiyorum. Midem bulandı sayın başkan. Avukatım burada ben çıkmak istiyorum" diye konuştu. Sanık Küçük daha sonra duruşma salonundan çıktı.


"SEDAT PEKER, VELİ KÜÇÜK'E 'AĞABEY' DİYORDU"


Gizli Tanık Poyraz, sanık Veli Küçük'ün Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı olduğu dönemde Sedat Peker ile komutanlığa rahatlıkla girip çıktığını anlattı. Gizli tanık Poyraz, "Veli Küçük'ün yanına gidip makara kukara yapıyorduk. Girişte üzerimiz aranmıyordu silahlarımızı almıyorlardı. Sedat Peker, Veli Küçük'e 'ağabey' diyordu ben ise 'amca' diyordum" diye konuştu.


"GÜLMEKTEN ÖLDÜM"


Gizli tanık Poyraz, bir gün Sedat Peker ile birlikte Ankara’da Sheraton Oteli’ne gittiğini belirterek, "KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'da o oteldeydi. Her yerde polis vardı. Bakan korumalarının üzerinde bir silah varken, benim üzerimde 2 tane silah vardı. Gülmekten öldüm. Bir polis geldi ve 'Hangi bakanın korumasısın' diye sordu. Bende 'Sedat Bey'in korumasıyım" dedim. E ne de olsa arkamızda Veli Küçük var" diye konuştu.


"PEKER'İN YAŞI YETMEZ"


Gizli tanık Poyraz ifadelerinin tamamlanmasının ardından, duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını yanıtladı. Pekgüzel "Abdullah Çatlı'yı tanıyor musunuz?" diye sordu. Gizli tanık Poyraz da, "Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun" dedi. Pekgüzel'in, "Sedat Peker de aynı şeyi söylüyor" sözleri üzerine gizli tanık Poyraz, "Sedat Peker onu tanımaz. Çatlı'yı eskiler tanır. Peker'in yaşı yetmez" dedi. Pekgüzel'in Susurluk kazasıyla ilgili bilgisi olup olmadığını sorusuna gizli tanık Poyraz, "Kaza haberini ilk alan Veli Küçük'tür" dedi. Gizli tanık Poyraz, Abdullah Çatlı ve Gonca Us'un kaza nedeniyle değil de 3-4 kişi tarafından boyunları kırılarak öldürüldüğünü ileri sürdü. Gizli tanık Poyraz, kaza geçiren arabayı arkadan takip eden Sedat Bucak'ın koruması Abaza Yalçın'ın eski özel harekatçı olduğunu söyledi. Gizli tanık Poyraz, "Kaza yerine anında gelen Abaza Yalçın'dır. Ben Abaza Yalçın ile sohbet ettim. Bana kazadan değil de boyunları kırılarak öldürüldüğünü söyledi. Kaza haberini ilk alan Veli Küçük, boyunlarını kıran 3-4 kişi de biliyor bunu. Bunları açıklasın. Benim çok iyi bilgim var ama ispatım yok" diye konuştu. Gizli tanık Poyraz'ın ifadesinin alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.


(BB)