Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nce, PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan örgütün Ağrı Dağı sorumlusu Sudan Güven (37), Kadın kolu sorumlusu Reyhan Çomak (46) ile BDP'li Yaşar Karakuş (27) 6 Aralık 2011 günü Erzurum'da 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Sudan Güven, Reyhan Çomak ile Yaşar Karakuş hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7.5 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MİTİNGLER ÖRGÜTE SEMPATİYİ ARTIRIYOR

Daha sonra 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasıyla ilgili dinlenen gizli tanık 'Ağrı Dağı', gençlerin PKK'ya sempati duyması için mitingler düzenlendiğini belirterek şunları anlattı: 
"Masum olarak gözükse de mitinglerdeki müzikler, konuşmalar ve oradaki etkileşim insanların örgütsel anlamda sempatilerini artıran bir araçtır. Doğubayazıt'a gelen ve örgüt elemanlarının cenazeleri bu amaçla kullanılıyor. 'Şeyma' isimli örgüt mensubunun cenazesi Doğubayazıt'a geldiğinde, 'cesedin tamamen parçalanmış olduğu ve bunun devlet tarafından kasten yapıldığı' dedikodusu yayılarak provake edildi. Hatta bu nedenle ciddi tepkiler ile sonuçlanan yansımalar oldu. Yine Ahmet Özkan isimli şahsın ölümü de kasten güvenlik görevlileri tarafından gerçekleştirildiği iddiasıyla Doğubayazıtlı provake edilmeye çalışıldı. Bunda da başarılı olundu. Belli bir dönem Murat Karayılan'dan para geldiğini, hatta esnaftan örgüte parasal yardım yapıldığı dilden dile söyleniyor. Bazılarına örgüt tarafından şu kadar para gönderildi, diyorlar."

HP(KS/COŞ)