OTELİN ÇATI KATINDA YAKALANDI


Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran Pendik'teki Sidoma Otel’iin müdürü T.T. (35) Nizamettin Aytemiz’in ölümünün ardından otel sahibi olan Mehmet A.’nın oteli zarar ettirdiği iddiasıyla kendisini tehdit ettiğini ve otomobiline el koymak istediğini söyledi. Polis tarafından bu şikayetin ardından başlatılan soruşturmada polis Mehmet A.’yı yakalamak için otele baskın yaptı. Baskın sırasında polisleri fark eden Mehmet A.’nın otelin çatı katına çıkarak saklanmaya çalıştığı belirtildi. Zanlının teslim olmaması üzerine olay yerine Özel Harekat polisleri çağırıldı. Çelik yelekli polislerin yaptığı baskın sırasında Mehmet A.,  gözaltına alındı.


EVİNDE GİZLİ BÖLMELER BULUNDU


Gasp Büro Amirliği'ne getirilen Mehmet A.’nın Ümraniye’de kaldığı ev belirlendi. Polis bu evde yaptığı aramada önce bir suç unsuru bulamadı. Ancak yapılan titiz aramada binanın terasında ve bodrumunda bulunan iki bölümü  adeta sığınak haline getirildiği ortaya çıktı. Özel bir bölmeyle girilen bodrum kattaki bölümde yapılan aramada, duvarın içine gizlenmiş iki adet el bombası bulundu. Duvarda çukur açılarak üzeri sıvayla kapatılarak saklanan bombalar, polis kriminal laboratuvarında incelemeye alındı. Binanın teras katında bulunan ve kapısı sıvayla kapatılan diğer bölümde ise herhangi bir suç unsuru bulunamadı. Tavandan kiremitler kaldırılarak girilebilen bu bölümün saklanmak amacıyla yapılmış olabileceği belirtildi.


HAYATİ KAMHİ'YE ŞANTAJ DOSYASINDAN DA ARANIYORDU


Polis soruşturma sırasında zanlı Mehmet A.’nın 14 Temmuz 2006 yılında Rize’de Osman Kıvrak adlı kişiyi öldürdüğünü tespit etti. O tarihte kendisi de yaralanarak hastaneye kaldırılan Mehmet A.’nın 18 Temmuz'da hastaneden firar ettiği öğrenildi. O tarihten sonra Mehmet A.,  hakkında Rize’de işlediği cinayet dahil polis tarafından 6 ayrı suç dosyası hazırlandığı ve arandığı belirtildi. Mehmet A.’nın aranmalarından birinin 2008 yılında Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından bir süre önce intihar ederek hayatını kaybeden işadamı Hayati Kamhi’nin “şantaj” iddiasıyla başvurusu üzerine açılan soruşturma olduğu öğrenildi.


Polis tarafından işlemleri tamamlanmasının ardından Mehmet A., çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi.