Tesisin yapılacağı Görele'nin Köprübaşı ve Aydınlar Beldesi ile Tirebolu İlçesi'nin Mursal Köyü'nden iki minibüsle Giresun'a gelen yaklaşık 20 kişi, Valilik önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polisin izin vermemesi üzerine Atapark'a giden vatandaşlar, 'Çömlekçi çöp olmasın' pankartı açtı. Bölge halkı adına konuşan Avukat Necip Kibar, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'e yönelik tepkilerin yoğunlukla yer aldığı bir konuşma yaptı. Kibar, şunları söyledi:

"Sayın Vali, doğal ve tabii güzellikleri olan orman alanımızı, yeşilimizi ve su depolarının bulunduğu alanı katlederek, heba ederek mi bunu yapacaksınız? Biz o bölgeden istifade eden iki belde ve 16 muhtarlık ahalisi olarak buna ne pahasına olursa olsun müsaade etmeyeceğiz. Halk ne pahasına olursa olsun bu alanı katlettirmeyecektir. Su kaynaklarını zehirletmeyecektir. Vali ve diğer yetkililer bunu anlamalıdır. Vali, bölge halkına terörist muamelesi yapmayı reva görmüştür. Bunu unutmayacağız. Vali halkın direnişini kıramayacağını bilmeli, derhal bu alanın çöp depolama alanı yapılması kararından vazgeçmelidir. Bölge halkı çocuklarının ve torunlarının geleceğine kasteden bu karara karşı her türlü direnişi ve fedakarlığı göze almıştır. Bu iyi bilinmelidir."

Grup, açıklamanın ardından bölgeden ayrıldı.

ÖNCEKİ GÜN ARBEDE ÇIKTI

Görele’nin Köprübaşı ve Aydınlar Beldesi ile Tirebolu'nun Mursal Köyü sınırları içine atık bertaraf tesisi kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, geçen çarşamba günü erken saatte bölgeye gelen iş makinelerini engellemek isterken güvenlik güçleri ile tartıştı,  yaşanan arbedenin ardından da 6'sı kadın 20 kişi gözaltına alındı. 20 kişi karakolda uzun süre bekletildikten sonra serbest bırakılırken, tesisin yapılacağı alana kadar ormalık alanda ağaçları kırıp keserek yol açan iş makineleri de bölgeden ayrıldı.