Vali Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz Cuma günü Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışmasına yönelik protokolün imza töreninde yaptığı gündem dışı konuşmasının bazı basın-yayın organlarında değişik yorumlara sebebiyet verdiğini söyledi. Vali Şahin, "Demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelen basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkı bilgilendirmekte, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları üstlenmekte ve yerine getirmektedir” diyerek yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Meslek hayatım boyunca zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan basın mensuplarına her zaman yakın ve açık oldum. O gün de gündemin dışına çıkarak samimi bir ortam içersinde ilimizle ilgili birtakım bilgiler verdim. Giresun basınının ilimizle ilgili haberleri ulusal medyaya yansıtmasıyla ilgili açıklamalarımın maksadını aştığını değerlendiriyorum. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren ifadelerimden üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Basın mensuplarının meslek disiplinine saygı göstermeyi prensip edinen bir idareci olarak buradaki samimiyetimin anlaşılacağını ümit etmekteyim. Maksadım kimseye işini öğretmek ve yön vermek değildir. Gazeteci dostlarımın konuyu anlayacağı kanaatindeyim.”

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışma protokolünün Valilik'te yapılan imza töreni öncesinde konuşan Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'da yaşanan olumsuz olayların ulusal basına taşınmamasını istemiş, "Giresun'u kötüleyen şeyleri yazmayın. Giresun'un aleyhine olan şeyleri ulusal basına taşımayın. Bu içimizde kalır. Kol kırılır, yen içinde kalır. 'Cenazeyi derme çatma teleferikle karşıya geçirdiler' diye haber yaptınız. İyi mi oldu? Belki sen oradan 3-4 puan ya da 400-500 lira aldın. Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun'u Türkiye'ye olumsuz yansıtmasan" demişti. Vali Şahin, açıklamaları sırasında yanına gelen valilik görevlilerinin, "Efendim kameralar çekiyor, canlı yayın var?" diye uyarması üzerine de, "Tüh yine yakalandık. Bizimkilerin aklı başına sonradan geliyor. Daha önce uyarsaydınız ya" diye konuşmuştu.

HK (TM/SSA)