Valilik önünde bu sabah gerçekleştirilen yardım dağıtımında konuşan Vali Dursun Ali Şahin, yardım kolilerinin Giresun’da HES inşaatı ile yüksekokul binası yapan Kolin şirketi tarafından gönderildiğini söyledi.

HÜKÜMET KONAĞI MEMURLARINA

Bu yardımların şimdilik Hükümet Konağı'nda görev yapanlara dağıtılacağını belirten Vali Şahin, "Bu sene de ramazanın bereketi bu Kolin tarafından gönderilen paketler oldu. Afiyetle memurlarımız yesinler. 500 koli var, 500 memur arkadaşımıza dağıtacağız. Bende değişik yol izleyerek bu şekilde arkadaşlarımızı düşündüm. Pakette yok yok sanırım. 100 liralık bir paket tahmin ediyorum" dedi. 

MORAL JESTİ

Bir basın mensubunun, “Memurların maddi durumları kötü mü?” sorusuna da Vali Şahin, şu karşılığı verdi:

"Onlara şevk ve çalışma azmi vermek için bunlar veriliyor. Memurların durumu çok iyi. En az alanın 1500 lira maaşı var. Güzel rakam. Moral olsun diye bu jesti yapıyorum. Herhalde bu jestin karşılığını çalışarak gösterecekler diye düşünüyorum.”

Vali Şahin, ilk yardım kolisini valilik bahçesinde 2 yıldır boyacılık yapan Tuncay Yılmaz’a verdi. Daha sonra da Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, elindeki listeye göre dağıtımın yapılmasını sağladı.

Kolin Şirketi'ne ait Akköy Enerji Şirketi kısa süre önce Giresun'un Doğankent İlçesi'nde hidroelektrik santral yapımına başlamıştı.