Kale Mahallesi'ndeki rektörlük binası önünde öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından karşılanan Rektör Prof. Dr. Attar, toplantı odasında rektör vekili Prof. Dr. Can ile bir araya geldi. 1.5 yıl boyunca Giresun Üniversitesi’nin büyümesi için çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Can, "Makamlar gelip geçicidir. Bize verilen süre içinde görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Hep adaletten yana oldum ve zulmün olmadığı bir yönetim anlayışı içinde görev yaptım. Bilerek kimseye zulüm etmedim, hakkını gasp etmedim. Hep rabbimden hayırlısını istedim. Yıkılmış değilim, yine hayırlısını diliyorum ve destek olanlara şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz Can’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, kendisine plaket vererek kalem hediye etti. Rektör olarak atanmasını yapanlara teşekkür eden Prof. Dr. Attar, "Rektör olarak atanmamın ardından Türkiye- Azerbaycan ilişkilerinin daha da pekiştirilmesi yönünde beklentiler var ki bu doğrultudaki sorumluluğumuz daha da artmaktadır. Ülkemizin ister Asya isterse de Avrupa çoğrafyasında hak ettiği şekilde ve bilimsel araştırmalar ışığında daha da öne çıkması için çok çalışacağız. Çünkü Türkiye’nin güçlü olması, tüm Türk Cumhuriyetleri ve Türkçe konuşan toplulukların güçlü olması demektir. Bunun idrakindeyiz ve bu doğrultuda bugüne kadar yaptığımız gibi canla başla çalışacağımıza hepinizin huzurunda söz veriyorum" dedi.

Prof. Dr. Attar, Giresun Üniversitesi’ni farklılaştırmak, daha ayrıcalıklı ve özel hale getirmek amacında olduklarını da kaydetti. Prof. Dr. Attar, "Bu amaçla üniversitemiz öncelikle Karadeniz’e kıyı ülkelerin devletleri, Türk Cumhuriyetleri ve bu ülkelerin üniversiteleri ile işbirliği yaparak bir bölge üniversitesi kimliğine kavuşacaktır. En kısa zamanda faaliyete geçmesini hedeflediğimiz yeni strateji merkezlerinde dünya ülkeleri ile Türkiye arasında politik, ekonomik, kültürel işbirliğinin sürekli geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapılacak, bunlar da kullanılabilir veri ve bilgi haline getirilecektir. Bu anlamda da Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni daha aktif getirerek Karadeniz ve Hazar Havzası Araştırmaları Enstitüsünü kurmak amacındayım" diye konuştu. Prof. Dr. Attar, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Giresun halkına Giresun Üniversitesi’ni kısa süre içinde her anlamda Karadeniz’in parlayan yıldızı yapmak, ardında da dünyanın saygın üniversiteleri ile yarışır hale getirmek için söz veriyorum. Üniversitemizde, başta kadına yönelik şiddetin önlenmesi olmak üzere kadınlarımız için topluma yönelik sosyal politikalar oluşturulacaktır. Yine bugüne dek kendime ilke edindiğim gibi, görevim sırasında şehit ve gazi ailelerine kol kanat gereceğim. Zaman kaybetmek çok şey kaybetmektir. Olmadığını düşündüğüm ama varsa dahi dargınlıklarımızı, küskünlüklerimizi, farklılıklarımız biran önce unutarak kalkınma ve gelişmemizi sağlayacak olan Giresun Üniversitesi’nin etrafında kenetlenmeliyiz."



HK(TM/BT)