Giresun Hayvan Barınağı'ndaki tedavi merkezinde 2 yaşındaki köpeğe protezin takılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Giresun Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Karaşın, Bulancak İlçesi'nde yaklaşık bir yıl önce araç çarpması sonucu kısmi felç geçiren köpeğin, bugüne kadar evde sürünerek yaşadığını anlattı. Karaşın, "Maya’nın sahibi Canan Tüysüz bize ulaşarak yardımcı olmamızı istedi. Biz de Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) bir üyesi olarak yönetim kurulundan Bilge Okay’a durumu ilettik. Kendisi Hollanda’dan köpeğe bir tekerlekli protez ayak gönderdi. Maya eskisi gibi olmasa da yine gezebilecek ve yürüyebilecek" dedi. 

Giresun’da ilk kez bir hayvana tekerlekli protez takıldığını kaydeden Karaşın, "Maya’nın tekrar gezebilmesine dernek olarak çok sevindik. İnsanlarımızdan hayvanlara karşı daha duyarlı davranmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

'FELÇ OLUNCA ÇOK ÜZÜLDÜK'

Maya’nın sahibi Canan Tüysüz ise, 2 yaşındaki köpeğine araç çarptığını ve beli kırıldığı için felç olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Kazadan sonra veterinere götürdük. Felç olduğunu öğrenince çok üzüldük. Daha sonra Ankara Veteriner Tıp Merkezi'nde ameliyat edildi. Maya benim için çok farklı. Onu bu durumda bırakamazdım. Kazadan sonra Maya’yı daha çok sahiplendim. Protezin takılması beni çok mutlu etti."