Gençlik Haftası nedeniyle bu sabah sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı'nın çelenk koyup saygı duruşunda bulunduğu Atatürk Anıtı önüne gelen CHP Giresun il örgütü ve partililer, burada tören düzenledi. CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, CHP İl Başkanı Mustafa Kısa, ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı törende anıta çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Burada konuşan CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, 19 Mayıs kutlamalarının farklı yapılmasındaki nedenin, siyasi iktidarın ulus bilincini köreltmeye yönelik davranışından kaynaklandığını söyledi. Karaahmetoğlu, "Emperyalizm için atom bombası gibi en büyük tehlike ulus bilincidir. İşbirlikçi AKP ülkede ulus bilincini köreltmek için elinden gelen bütün gayreti göstermektedir. Mesele bu kadar net ve basittir" dedi. Karaahmetoğlu, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'nde bugünleri işaret ettiğini, sadece şahısların isimlerini söylemediğini kaydetti. Karaahmetoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi bu süreci yaşıyoruz. Ama CHP olarak, Kuvayi Milliye ruhuyla cumhuriyeti kuran bir parti olarak, bize düşen mirasın sorumluluğunu yerine getireceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Bize bırakılan mirası koruyacağız. CHP’yi iktidara getirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Mustafa Kemal’in çocuklarıyız. Bu devleti kuran partiyiz. Bu ruhla cumhuriyeti yaşatacak olanlar bizleriz."

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da bugünün Atatürk’ü anma günü olmasına rağmen Ata'nın anılmadığını hatırlattı. Aksu, "İlk kez Atatürk’ü bu sene anmıyoruz. Ancak biz Atatürk’ü bundan önce olduğu gibi bundan sonra da 365 gün anacağız. Belirli günlere sığdırmayacağız. Bu şevkimizi kimse kıramayacak. Halka açık olan bayramların yavaş yavaş pasifize edildiği ve bazı anlayışlar tarafından yok edilmeye çalışıldığı günleri yaşıyoruz. Yarın da bu bayramı kutlayacağız. Kimseye bugünleri unutturmayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi, uzun süre alandan ayrılmadı.


HK(TM/BT)