Giresun Belediye binası önünde bulunan 'Kitap ve Oyuncak Kumbarası' yanında yapılan kitap ve oyuncak tesliminde konuşan Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, kampanyanın duyurulmasının ardından Türkiye’nin her yerinden Giresun Belediyesi’ne kolilerce kitap ve oyuncak gönderildiğini belirtti. Kumbarada biriken ve belediyeye gönderilen oyuncak ve kitapları, dezenfekte edildikten sonra kategorilere ayırdıklarını aktaran Aksu, “Gelen taleplere göre Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi. Gönderileri ücretsiz taşıyan MNG Kargo firmasına da teşekkür etti.

Çok kısa sürede ciddi oranda kitap ve oyuncak talebi aldıklarını da ifade eden Aksu, "Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ülkedeki oyuncak ve kitap firmalarından da destek bekliyoruz. Giresun Belediyesi'nin Kitap ve Oyuncak Kumbarası sayesinde hiç kitap yüzü görmemiş, hiç oyuncağı olmamış çocuklarımızın yüzleri gülecek. Bu onurlu görevi yürütmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Aksu, Giresun’un artık sadece fındığıyla kirazıyla değil, ülkeye bilim yayan, kitap ve oyuncak gönderen bir şehir olarak da konuşulduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istedikleri, kullanılmayan kitap ve oyuncakları bir MNG Kargo şubesine gidip, Giresun Belediyesi Kitap ve Oyuncak Kumbarası’na göndereceğini söylemesi yeterli. Kitap ve ihtiyaç sahipleri ise, 444 4 028 numaralı telefon numarasından veya belediyemizin internet sitesinden bizlere taleplerini iletebilirler. İlk etapta Lösev İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi, Ege Tıp Çocuk Cerrahi Hastanesi, Şanlıurfa Viranşehir Arısu İlköğretim Okulu, Bulancak Elmalı ilköğretim okulu ve Bulancak Barbaros Anaokulu’na toplam 800 oyuncak gönderiyoruz. Giresun Cezaevi'ndeki 1 yaşındaki çocuğumuz da oyuncakla buluşacak. 1800 kitap da, Muş'un Varto İlçesi Buzlugöze İlköğretim Okulu, Giresun Cezaevi, Gümüşhane Torul İlköğretim Okulu, İstanbul’da bir çok dernek, Samsun 19 Mayıs Kız Öğrenci Yurdu ve Diyarbakır Kulp İlçesi Hamzalı Köyü Cami'ne gönderiliyor.”

Kitap ve oyuncak firmalarını projelerine destek vermeye davet eden Belediye Başkanı Kerim Aksu, taşımaları ücretsiz gerçekleştiren MNG Kargo firmasının Giresun Şube Müdürü Ümit Ulu’ya da firmanın anlamlı katkısı nedeniyle plaket verdi.