Yeniyol mevkiinde toplanan kalabalığa belediye ekipleri tarafından Türk Bayrağı ile balon dağıtıldı. Belediye bandosu eşliğinde 10. Yıl Marşıyla başlayan yürüyüşe Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, izciler, Belediye Konservatuarı öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Meşaleler ve Türk bayrakları ile yürüyen kalabalık Gazi Caddesi üzerinden Atatürk Meydanı'nda toplandı. Kalabalık yürüyüş boyunca ‘Dağ başını duman almış’ marşını okudu, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları attı.

Atatürk Meydanında toplanan kalabalığa seslenen CHP'li Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Bugün burada çok büyük sanatçılar yok. Bugünkü bu kalabalığı sanatçılar değil siz değerli Giresun halkı sağladı. Bu Giresun halkının büyüklüğünün göstergesidir” dedi. Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep beraber çalışacağız ve Cumhuriyeti kutlayacağız. Kanımızın son damlasına kadar. Bu şehir iki tane gönüllü alay çıkardı. Kurtuluş Savaşı'nda şehit verdik. Bugün bunları unutturmaya çalışanlara inat Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaya devam edeceğiz.  Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece Atatürkçülük, cumhuriyet bitmeyecek. Ne mutlu Türküm diyene.”

Kutlamalar yerel sanatçıların konseri ve havai fişek gösterisi ile devam etti. Hafta çerçevesinde yarın Levent Kırca’nın Azınlık isimli oyunu sergilenecek.

HK (TM/SSA)