Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Gıda Mühendisliği bölümünde yetiştirilen 250 organik tavuk pişirilerek katılanlara ikram edildi.

Kültür Merkezi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdtürlüğü ile CÜ Gıda Mühendisliği bölümü tarafından organize edilen panele Vali Yardımcısı Vefa Kaya, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda panelist olarak CÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Demirci, Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafi Çoksöyler, CÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Develi Işıklı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sivas İl Müdürü İhsan Aslan, CÜ Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Eleroğlu ve Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Şekeroğlu yer aldı.

CÜ ORGANİK TAVUK ÜRETİM TESİSİ

Organik tarım ve hayvancılığın ele alındığı panelde gıda müfettişliğinin artmasının önemine dikkat çekildi. Hayvan ve hayvansal ürün yetiştiriciliğine örnek organik tavuk konusunda sunum yapan Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Türkiye'nin tavuk yetiştiriciliği ve yumurta üretiminde dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, "Bu konuda Cumhuriyet Üniversitesi ülkemizde birkaç tane olan organik tavuk üretim tesislerinden birine sahiptir. Bu konu çok önemlidir. Çünkü Avrupa'da pek çok ülke üretim konusunda yatırım yapmayı durdurdu ve dışarıdan alıma başladı. Ülkemiz bu konuda çok fazla tesise sahip ve ileride Avrupa'ya önemli satışlar gerçekleştirecektir" dedi.

ORGANİK TAVUK İKRAMI

Panel sonunda CÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, panelistlere teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra ise CÜ Gıda Mühendisliği Fakültesi'nde organik tavuk üretim projesi kapsamında yetiştirilen 250 tavuk pişirilerek pirinç pilavıyla birlikte katılımcılara ikram edildi. Paneli dinlemeye gelen öğrenciler, tavuklu pilava ilgi gösterdi.