Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki oteller, restoranlar, fast-foodlar, barlar, kafeteryalar, pastane zincirleri, süpermarketler, gıda toptancıları, üniversiteler, okul kantinleri, resmi kurumlar, hastaneler, yurtlar, orduevleri, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek profesyonellerinin katıldığı fuarda bu yıl ilk kez helal gıdalar için özel bölüm oluşturulacak.

Fuar Direktörü Münevver Duran, TSE'nin kendi standardını oluşturarak belgelendirdiği helal gıda sertifikasına sahip, büyük ticaret potansiyeliyle alternatif pazar arayan ihracatçıların fuarın 'Helal gıda' bölümüne yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Her geçen yıl artan bir taleple karşı karşıya kalan helal ürünler konusunda Türkiye'nin Ortadoğu'ya yönelik ciddi atılımları bulunduğunu belirten Duran, Anfaş Food Product 2013 kapsamında helal gıda ürünlerine ayrılan özel bölümle, bu ürünlerle ilgili hedef pazarlara ulaşmak isteyen firmaların Anfaş Food Product 2013 fuarında yer alabileceklerini kaydetti.

ÜRÜN YELPAZESİ

Münevver Duran, fuarın helal gıda bölümünde, et ve süt ürünleri, deniz mahsulleri, her türlü taze, kurutulmuş sebze ve meyveler. Dondurulmuş gıda ve konserveler, bisküvi, bal, reçel, çikolata ve her türlü şekerler, profesyonel yağlar, gıda süsleme, dekor malzemeleri ve ambalajları, gıda esansları, aromaları ve kimyasallarının yer alacağını sözlerine ekledi.