Geçmişte Ulucanlar Cezaevi'nde kalan önemli isimlerin yakınları tarafından müzede sergilenmesi için bağışlanan hatıralara yenisi daha eklendi. 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın dönemin askeri mahkemesi tarafından idamları sırasında boyunlarına takılan yaftaları, 40 yıl sonra gazeteci Burhan Dodanlı tarafından Ulucanlar Cezaevi'ne bağışlandı. İdamların olduğu gecenin tek tanığı olan ve yaftaları 40 yıldan bu yana saklayan Dodanlı, bu önemli hatırayı sergilenmesi için Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne bağışladı.

EMANETLERİ AK PARTİ'Lİ BAŞKAN TESLİM ALDI

Gazeteci Burhan Dodanlı, Gezmiş, Aslan ve İnan'ın yaftalarını Altındağ Belediye Başkanı AK Parti'li Veysel Tiryaki'ye teslim etti. Dodanlı düzenlenen basın toplantısında, "40 yıl boyunca sakladığım bu emanetleri başka bir yere değil, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne vermek istedim. Çünkü burada güven içinde sergileneceğine inanıyorum. Bu cezaevini müzeye dönüştürdüğü için Altındağ Belediyesi ve Başkan Tiryaki'yi de tebrik ederim" dedi.

Tarihi belge niteliğindeki yaftaları Dodanlı'dan teslim alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, Ulucanlar Cezaevi'nde geçmişte çok canların yandığına dikkati çekerek, "Biz hem gelecek nesillerimiz burada olanları unutmasınlar, hem de bir daha kimse aynı acıları yaşamsın diye burayı devralıp müze haline getirdik. Burada pek çok kişinin, yakınları tarafından bağışlanan kişisel eşyalarını sergiliyoruz. Bu emanetleri de bize güvenerek buraya teslim ettiğiniz için size çok teşekkür ederiz" dedi.

Yaftaları sergilemek için müze yetkililerine teslim eden gazeteci Burhan Dodanlı, daha sonra o geceye ilişkin bazı anılarını da paylaştı. 3 gencin idam edildiği geceye tanıklık eden tek gazeteci olan ve gördüklerini uzun yıllardır unutamadığını belirten Dodanlı, cezaevinin koğuşlarında yaptığı kısa gezintide de zaman zaman duygusal anlar yaşadığını dile getirdi.