Geçen yıl 8 Mayıs'ta saat 19.00 sıralarında, Seferihisar Ürkmez Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin düzenlediği Bahar Şenliği'nden dönen öğrenci ve okul görevlilerini taşıyan Ersan Kozak, yönetimindeki servis otobüsünün direksiyon kontrolünü yitirdi. Yoldan çıkarak takla atan otobüsün camından fırlayıp aracın altında kalan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Ecem Pakize Korkmaz ile aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Pekgürler, kaza yerinde yaşamını yitirdi. 51 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan 14 yaşındaki Ege Eyioğlu'nun kopan kolu da bir dizi operasyonun ardından yerine dikildi. Eyioğlu'nun kolu tedavinin ardından iyileşti. Gözaltına alınan sürücü Ersan Kozak tutuklanırken, kazanın ardından savcının başlattığı soruşturma 4 ay sonra tamamlandı.

Savcı iddianamede, kazaya yola çıkan köpeğin neden olduğunu ileri süren sürücü Ersan Kozak'ı doğrulayan kanıtların bulunmadığına yer verdi. İddianamede, Kozak'ın, yolculardan Mutlu Öngören'in arkadaşını beklemeden yola çıktığı için öğrencilerle tartıştığı, görgü tanıklarının ifadesine göre aşırı hız yaptığı, araçta şarkı söyleyen kızlara baktığı sırada ise direksiyon kontrolünü yitirerek otobüsün 6 metrelik uçuruma yuvarlanmasına neden olduğu belirtildi.

Ersan Kozak hakkında, taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya bugün devam edildi. Duruşmaya tutuklu yargılanan Ersan Kozak, ölenlerin ve yaralanaların avukatları ile sanığın avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, kusur durumunun tespiti için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderildiğini belirtti. Dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan dönüşünün beklenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.