Orgenaral Özel yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle tek yürek olarak başlatılan milli mücadeleyi, yüce Türk milletinin büyük fedakârlıkları ve ordumuzun destansı kahramanlıkları sayesinde tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandırdığını hatırlattı. Orgeneral Necdet Özel, şöyle dedi:

"Kurtuluş Savaşımız, milletimizin var olma azminin, bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe olan inancının; müteakibinde kurulan Cumhuriyetimiz ise yeniden dirilişimizin abideleşen simgeleri olmuştur. 'Türkiye Cumhuriyeti; tarihi zorunlulukların, çağın siyasi ve sosyal gelişmelerinin, Türk toplumunun ulusal özelliklerinin ve kaynaklarının ortaya çıkardığı, Anadolu Türk millî varlığının Misak-ı Millî sınırları içerisinde somutlaştırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün halkıyla birlikte kazandığı savaş sonrası tüm dünyaya kabul ettirdiği büyük bir eserdir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' esasıyla yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti, bu evrensel ilkeyi bayraklaştıran bir devlet olarak Türk tarihinde özel bir yere sahiptir. Kurulduğu günden beri, yüce milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının itici gücü olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı hem de millî birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin önünde uzanan aydınlık yolda her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam etmekte olduğunu belirten Orgeneral Özel, mesajına şöyle devam etti:

"Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyet’in gurur verici atılım ve başarıları, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlamakta, her türlü zorlu engelin aşılmasında bizlere güç vermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir. Biri millet kararı, diğeri en elîm ve zor şartlar içinde dünyanın takdirine hakkıyla layık olmak niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı' sözünde ifade ettiği güvenine layık olmak, bağrından çıktığımız yüce milletimize en güzel şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş değerleri ve kazanımlarının aydınlık atmosferinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ufkunu kavrayıp bir yaşam tarzı olarak benimsemiş Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli mensuplarının, emekli personelinin ve onların kıymetli ailelerinin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Bu vesile ile, Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar; kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli ailelerine şükranlarımı ve saygılarımı sunarım."