Bazı Balyoz Planı Davası sanıklarının da avukatlığını yapan Haluk Pekşen'in AA muhabirine, son günlerdeki açıklamalar üzerine Genelkurmay Başkanlığı ile Başbakanlık Teftiş Kurulu'na birer başvuruda bulunduğunu belirttiği kaydedildi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde, Zeynep Gürcanlı imzasıyla yer alan haberde ise Genelkurmay kaynaklarının suç duyurusunda bulunulduğunu doğruladığı belirtildi.

Haberde, Haluk Pekşen'in açıklamalarına dayanarak suç duyurusunun özetinin şu maddeler olduğu belirtiliyor: "Bilirkişiler manipüle edildi. Adli Kolluk, görev suçu işledi. Savcılar delilleri karattı. Mahkeme heyeti adil yargılamayı olumsuz etkiledi, hukuktaki 'silahların eşitliği ilkesini' yok saydı."

Akdoğan'ın yazısı avukatları harekete geçirmişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, 25 Aralık'ta Star Gazetesi'ndeki köşe yazısında "Türk ordusuna kumpas kurulduğunu" belirtmişti.

Akdoğan yazıda şu ifadeleri kullandı: ''Kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer edinen sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını çok iyi bilir. Amaca ulaşmak için her yolu mübah görenlerin nasıl hastalıklı anlayışlar ürettiğini çok iyi bilir.''

Akdoğan ilerleyen günlerde, AA'ya yaptığı açıklamada köşe yazısında kullandığı bir ifadenin maksadını aşan bir şekilde ve bağlamından koparılarak gündeme taşındığını ve kendisinin kastının ötesinde anlamlar yüklenerek değerlendirilmelere konu olduğunu söylemişti.

Akdoğan, "Bizim ifadelerimizde spesifik olarak bir dava veya soruşturmaya yönelik bir iddia veya farklı bir bilgi bulunmamaktadır" dedi.

Ancak söz konusu köşe yazısından sonra Balyoz Planı Davası avukatları, hem Genelkurmay Başkanlığı'na, hem de Başbakanlık'a iki ayrı dilekçe ile başvurduğu belirtiliyor.

Dilekçelerde Başbakanlık'tan iddialar konusunda Teftiş Kurulu'nu harekete geçirmesi istenirken, Genelkurmay'a da "Kumpas olduğuna inanıyorsanız, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunun" çağrısı yer aldığı aktarılıyor.

Yazıdan sonra eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı da müvekkili için tahliye talebinde bulunmuştu.