Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, askeri ve sivil erkan katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişini okunmasını ardından konuşan Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Özbek, terör örgütünün hayal içinde olduğunu söyledi. Tuğgeneral Özbek, şöyle konuştu:

"Aziz vatanımızın bekası ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede vazifesi uğruna canını hiçe sayarak feda eden kahraman 8 silah arkadaşımızı, ebediyete yolcu etmenin acısını, ayna zamanda gururunu yaşıyoruz. Milletimizin bağrından çıkmış evlatları olarak hüznümüz büyük. Ama kendimize olan güvenimiz ve görevimize olan inancımız her zaman daha büyüktür. Vatanımızın bu kutsal köşesinde masum insanlarımızı kendine kalkan eden, Mehmetçiğin merhametini istismar ederek düzenlediği hain saldırıda şehit verdiğimiz, her gün beraber olup, aşımızı paylaştığımız arkadaşlarımızın acısını yüreğimize akıttığımız göz yaşlarımıza can suyu olacaktır. Görevimize ve kendimize olan inancımız karşısında terör örgütü eriyip gidecek ve hayalleri gibi karanlık dünyalarında yok olacaktır. Atalarımızın emaneti olan kutsal vatan toprağını bin yıldır yurt edinmiş aziz milletimizin evlatları olarak bilmenizi isteriz ki, tıpkı Yeşiltaş'ta canlarını hiçe sayan arkadaşlarımız gibi biz hepimiz en kutsal mertebeye ulaşmak için hazırız."

"ATALARIMIZA LAYIK EVLAT OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ"

Tuğgeneral Özbek, şehitlerin atalarına layık evlat olduklarını gösterdiklerini belirttiği konuşmasında, şehitlere ve ailelerine şöyle seslendi:

"Aziz şehitlerimiz; kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kanlarınızla yazdığınız tarih bizler için birer övünç kaynağı ve gıpta edilecek davranış örneği olarak, nesilden nesile aktarılacak ve bir cesaret timsali olarak anılacaktır. Sizler gösterdiğiniz bu büyük fedakarlık ile kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağını atalarımıza layık birer evlat olarak tüm dünyaya gösterdiniz. Yüreğimizde yaktığınız bu ateş birlik ve beraberliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü tehdite karşı vereceğimiz mücadelede tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecek gönlümüzde ve yüreğimizde sonsuza dek yanacaktır.

Değerli aileler; sizlerin şehitlerimizin bize yadigarı olarak her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Bir evladınızı yitirdiniz. Binlerce evladınız oldu. Sizin sevginiz ve desteğiniz yüreğimizdeki acıyı hafifleten ve inancımızı pekiştiren en büyük etken olacaktır."

KOMUTANIN GÖZYAŞLARI

Şehitleri uğurlama töreninde daha sonra Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua ettirdi. Bu sırada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in gözyaşlarını tutamadığı dikkat çekti. Ardından şehitler Astsubay Ali Gümüş, Onbaşılar Ali Yasin Erosmanoğlu, İsa Sayın, Cahit Kılıç, erler Umut Bulut, Yaşar Doymuş, Mustafa Türkmen ve Samet Bütün'ün Türk Bayrağına sarılı tabutları askerlerin omuzlarında, biri Türk Yıldızları'nın renklerine boyanan iki askeri nakliye uçağına taşındı. Şehit cenazeleri toprağa verilmek üzene memleketlerine uğurlandı.

Törenin ardından İçişleri Bakanı İdis Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Van Asker Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.