Orgeneral Özel, top mermisinin düştüğü evde yaşamını yitiren anne ile 3 çocuğu için kurulan taziye çadırını da ziyaret etti ve yakınlarına "Suriye'ye gereken karşılığı verdik" dedi. Orgeneral Özel, ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na dönerek, "Tekrarı durumunda daha şiddetlisini yaparız değil mi?" diye sordu.

GECEYİ ŞANLIURFA'DA GEÇİRDİ

Sınır birliklerini denetlemek üzere Suriye sınırında incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel dün geceyi Şanlıurfa'da bulunan 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda geçirdi.

Orgeneral Özel, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ile birlikte bu sabah saatlerinde helikopterle Akçakale'ye geldi.

SINIR BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'nda bulunan helikopter pistine inen Orgeneral Özel ve diğer komutanlar, ilk olarak 2'nci Hudut Taburu'na bağlı 5'inci Sınır Bölüğü Komutanlığı'nı ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat burada kalan Orgeneral Özel, daha sonra geniş güvenlik önlemlerinin alındığı konvoy eşliğinde, halk arasında 'Eski Gümrük' olarak adlandırılan sınır hattına giderek incelemeler yaptı. 

Askeri yetkililerden bilgi alan Orgeneral Özel, bölgedeki bazı evlerin boşaltıldığını öğrenince, "Evlerin boşaltılmasına karşıyım" dedi.

'DİMDİK AYAKTAYIZ'

Sınır hattındaki incelemesinin ardından aracına doğru ilerleyen Orgeneral Özel, bu sırada alanda toplanan ve yörede 'Büyüksün, babasın' anlamına gelen 'Babosan' diyerek kendisine seslenen kalabalığın yanına gitti. Alanda bulunanlar, yanlarına gelen Orgeneral Özel'i alkışlayarak, 'En büyük asker bizim asker' sloganı attı.

Orgeneral Özel, kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla tek tek tokalaştı, hatırlarını sordu. Bazı kişiler de Orgeneral Özel'in elini öptü.

Gördüğü ilgiden memnun olan Orgeneral Özel, kalabalığın yanından ayrılırken sağ elini yumruk yapıp havaya kaldırdı ve "Buradayız, dimdik ayaktayız" dedi. Kalabalıktakiler de aynı şekilde karşılık verdiği Orgeneral Özel'i alkışlarla uğurladı. Bu sırada Orgeneral Özel'in, "Helal olsun size, bravo" dediği ve kalabalığa alkışla karşılık verdiği görüldü.

5 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ EVİ İNCELEDİ

Orgeneral Özel, buradaki ziyaretinin ardından geçen çarşamba günü Suriye tarafından atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin yaşamını yitirdiği Ceylanpınar Caddesi üzerindeki Timuçin Ailesi'nin evine gitti. Olay sonrası belediye tarafından yenilenen eve sokaktan bakan Orgeneral Özel, yanındaki komutanlardan olay gününe ilişkin bilgiler aldı.

ORGENERAL ÖZEL'DEN TAZİYE ZİYARETİ

Orgeneral Özel ve yanındaki komutanlar, daha sonra zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi alınan Akçakale Sınır Kapısı önünden aracıyla geçerek ilçeye 2 kilometre uzaklıktaki Bolatlar Köyü'ne geçti. Orgeneral Özel, geçen hafta meydana gelen patlamada eşi Zeliha ile 3 kızını kaybeden Ömer Timuçin ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Köy meydanına kurulan taziye çadırı önünde toplananlarla tek tek tokalaşan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, daha sonra alana kurulan plastik masa ve sandalyelerin bulunduğu bölüme geçti.

Burada, eşi ve çocuklarını kaybeden Ömer Timuçin ile yan yana oturan Orgeneral Özel, başsağlığı dileklerini iletti. Elini omzuna attığı Ömer Timuçin'e sabır da dileyen Orgeneral Özel, olayda yaralananlara ilişkin de bilgi aldı.

Suriye tarafından atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu 5 kişinin öldüğü olayda eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin, Orgeneral Özel'e teşekkür ederek, "Başbakanımız telefonla aradı, siz de buraya geldiniz, benim acım sıfıra indi. Allah razı olsun" dedi. Orgeneral Özel de "Bir vatandaşımızın acısı hepimizin acısıdır" diye karşılık verdi.

"DAHA ŞİDDETLİ CEVAP VERİRİZ"

Eşi ve çocuklarını kaybeden Ömer Timuçin ile sohbet eden Orgeneral Özel, Türkiye'nin yaptığı misillemeyi hatırlatarak, "Gereken karşılığı verdik, zayiatları oldu" dedi. Genelkurmay Başkanı Özel, daha sonra yanında oturan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na dönerek, "Tekrarı durumunda daha şiddetlisini yaparız değil mi?" dedi. Orgeneral Kıvrıkoğlu da başını sallayarak Orgeneral Özel'i onayladı.

Kendisine ikram edilen yöreye özgü acı kahve mırra ve çay içen Orgeneral Özel, Kuran okunmasının ardından kalabalıkla birlikte dua etti. Komutanlar ardından, yine geniş güvenlik önlemleri altında köyden ayrıldı.

Orgeneral Özel ve komutanlar, taziye ziyaretinin ardından yeniden İlçe Jandarma Komutanlığı'na gitti ve yaklaşık 1.5 saat kaldıkları ilçeden geldikleri askeri helikopterle ayrıldı.



DHA(HK/SS)