DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bodrum Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan DP’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti.

"KAMUOYU VİCDANINDA ENDİŞELER VAR"

Ziyaret sonrası gazetecilere basın açıklamasında bulunan Genel Başkan Uysal, “Başkanımızın morali yerinde. Kendisine güvendiğimiz kadar adalete de güveniyoruz. Kamu mesuliyetleri zaman zaman siyasetin cilvesidir. Hak ettiğimiz ve hak etmediğimiz bir takım süreçleri sizinle karşıya karşıya bırakabilir. Geçmişte adaletin siyaseti kuşattığı gibi bir algı vardı. Bugün de ümit ederiz ki, siyasetin adaleti kuşattığı gibi bir algı süreci işlemesin. En kısa sürede muhalefet belediye başkanları, bir ablukayı idari ve mekanizmalarla alıyormuş gibi görüntü de çıkmasın. Bu tür endişelerin bizlerde de kamuoyu vicdanında da olduğunu biliyoruz. Bunları seslendirmek de vazifemiz. En kısa sürede hukuki sürecin neticelendirileceğine inanıyoruz. Bunun için var gücümüzle çaba sarf edeceğiz” dedi.

"ADALETİN EN KISA ZAMANDA İŞLEYECEĞİNE İNANIYORUM"

Adaletin Türkiye’de çok ciddi yaralar aldığını belirten Uysal, “Başkanımızın tüm Muğla ve Bodrum halkı ile partililerimize çok selamı var. Bizler de kendisine güvenimizi tekrarladık. Allah en kısa sürede çıkmasını nasip eder. Hakkında yapılan suçlamalarla ilgili detaylı bir şey konuşmadık. Öncelikli olarak insani vazifemizi yerine getirdik. Siyasi sorumluluk taşıyoruz. Kocadon ailesinin secereleri ortada. Bunu herkes biliyor. Adaletin en kısa sürede işleyeceğine inanıyorum. Bodrum, önemli bir turizm merkezi. Türkiye’nin büyük şehir belediyelerinden daha önemlidir. Kamunun çok hassas davranacağını ümit ediyoruz. En kısa zamanda Mehmet Ağar’ı da ziyaret edeceğim. Kendisiyle şahsi hukukum var. Adalete güveni zedelersek bu ülkede hiçbirimizin karşılıklı hukukunu koruyabilecek bir mekanizma kalmaz. Adalet Türkiye’de çok ciddi yaralar almıştır ” diye konuştu.

Uysal’ın cezaevi ziyaretinde DP Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu, DP Afyon İl Başkanı Gürcan Şensoy, Denizli İl Örgütü ve çok sayıda partili katıldı.