Bu yıl 68’incisi düzenlenen Esentepe Yağlı Güreşlerine katılmak için bugün Bolu’nun Gerede İlçesi’ne gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çiçeklerle karşılandı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Gerede Belediye Başkanı Ak Partili Ömer Baygın ve daire müdürleri ile tek tek tokalaşan Suat Kılıç, vatandaşları selamlayarak güreşlerin yapıldığı alana geldi. Çimlerin üzerinde güreşen sporcuların yanından geçerek selamlayan Suat Kılıç, daha sonra protokol tribününe gitti. Mikrofonla kendisinden konuşma yapmasını isteyen güreş cazgırını kırmayan Suat Kılıç, er kişinin er meydanında olması gerektiğini söyleyerek, “Er meydanında pehlivanlar güreşiyor. Kalabalıkta coşku vardır. O zaman ata sporumuz güreş hak ettiği değeri kazanmış oluyor" dedi.

Bolu Aladağ’da kamp yapan Grekoromen Güreş A Milli Takımının Londra Olimpiyatları öncesi Türk halkından dua beklediğini söyleyen Suat Kılıç, Bolu Aladağ Kamp Merkezi'nde Grekoromen Güreş milli takım sporcularının kampta olduğunu hatırlatarak, "Allah’ın izniyle Türk bayrağını ve Türk milletinin İstiklal Marşı'nı Londra'da göndere çekecekler ve defalarca marşımızı okutacaklar. Gençlerimiz dua bekliyor. Güreş sadece el ense işi değildir. İman, inanç, ihlas, motivasyon ve milletine de güven duymayı gerektiren bir iş. Altın yağmuru ile Türkiye’ye dönsünler diye dua ediyor. Gençlerimiz duanızı bekliyor. Dualı ağızlarınız onların yanı başında olacak" dedi.

Suat Kılıç, az çalışıp çok yatarak geleceğin Türkiye’sini oluşturamayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Çalıştığınız zaman olmayacak iş yok. İnançla sağan tekeden süt çıkartır. Çalışmak lazım. Biz buna inanıyoruz. Geceleri gündüzlere katmak lazım. Yan gelip yatarak güçlü geleceğimizi inşa edemeyiz. Az çalışıp çok yatarak geleceğin büyük Türkiye’sine yönelik büyük hayallerimizi gerçekleştiremeyiz. İş zamanı işe koşturmak lazım. Çalışanın yanında durmamız lazım. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Biz gecelerimizi gündüzlere katıyoruz. Türk milletinin ve gençlerin aydınlık yarınları için çalışıyoruz. Allah’ın izniyle çalışıyoruz."

Bakan Suat Kılıç, Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ile birlikte güreşlerin yapıldığı alana giderek baş pehlivanların kuralarını çekti. Yağlı güreşçilere 2 parmağını uzatarak tokalaşan Suat Kılıç, bir güreşçiye, "Yağın bol olsun kardeşim. Benimle 2 parmağınla tokalaş, yanımdaki valimiz ve milletvekilini ise kucaklayabilirsin" deyince çevredekiler kahkaha attı. Kuraların çekilmesi ardından bakan Kılıç, güreşçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kılıç güreşlerin yapıldığı alana 500 metre uzaklıkta bulunan Esentepe Otel’e giderek bir süre dinlendikten sonra alana tekrar giderek müsabakaları izledi.



KY(MÇ/İD)