Samsun'da bir internet sitesinin 4 ay önce yapmış olduğu haberinde Bakan Suat Kılıç'ın çıkar amaçlı suç örgütü kurmaktan yargılanan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk ile ortak olduğunu belgesiyle ortaya koymuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bu haberin yayından kaldırılması talebi ile Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce reddedildi.

Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Halit Selçuk Özben, 27.07.2012 red kararı verdi. İnternet sitesinde 02/04/2012 tarihli 'Bakan Kılıç, Galip Öztürk ile ortak çıktı' başlıklı haberde müvekkilim hakkında asılsız ve dayanaktan yoksun asılsız ithamlarda bulunulduğu" yönündeki itirazı reddedilerek şu ifadeye yer verildi;

"Yazının (Haberin) içeriği incelendiğinde, yargılama süreci devam eden şüpheli Galip Öztürk isimli şahsın ortakları arasında Suat Kılıç'ın da yer aldığının belirtildiği, sembolik ortaklık dahi olsa bu durumun gerçek olduğu, bu durumun basının özgürce haber yapma ilkesi ve toplumu bilgilendirme haklarına aykırı olmadığı ve eleştiri sınırlarını aşmadığı sonuç ve kanaatine varıldığından içeriğin yayından kaldırılmasını talep edenin TALEBİNİN REDDİNE karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki hükümler uygulanmıştır."