Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İnönü Ünüversitesi’nde yapımı devam eden yurt binasını inceledikten sonra kampus içerisinde yer alan kafelerde öğrencileri ziyaret etti.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Kılıç, tek tek öğrencilerle sohbet etti. Karşılarında Bakanı gören bazı üniversite öğrencileri ise bu fırsattan yararlanıp bazı sorular sordular. Diyarbakırlı bir öğrenci ile sohbet ederken Diyarbakır’a gençlik merkezi yaptıklarını söyleyen Bakan Kılıç, "Senin gibi eğitim almış Diyarbakırlı gençlerin, dönüp sokaktaki çocuklara sahip çıkma iradesi koyması lazım. Analar-Babalar geleceği kararsın hapishanelerde çürüsün, dağlara çıksın diye o çocukları yetiştirmiyor" dedi.

Bir öğrencinin Devlet Tiyatrolarının özelleştirilmesini sorması üzerine Bakan Kılıç, olayın bir nevi sansür veya yasak olarak değerlendirildiğini belirterek, Dünyanın hiç bir yerinde tiyatrocuların devlet memuru olmadığını söyledi. Tiyatronun Devlet Tiyatrosu olduğunda senaryosuna kadar Kültür Bakanlığı’nın müdahale ettiğini ifade eden Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"Şu an dizilerde oynayanların büyük bölümü Devlet Tiyatrolarının sanatçılarıdır. Daha serbest olsun tiyatrolar özelleşsin, özel akademilere dönüşsün istediği oyunu oynasın tiyatrolar. Vatandaş gitsin istediğinden bilet alsın. Eğer ki Devlet olarak Tiyatroyu özendirmek yada çocuklarımızın tiyatroyu izlemesini teşvik etmemiz gerekiyorsa, bizde gidelim o özel tiyatrolardan toplu halde bilet satın alalım çocuklara verelim gönderelim. Devlet eliyle tiyatro, sinema, Sanat olmaz. Gençler bunu anlamaya çalışın."

Özelleştirilmeden sonra tiyatroların devlet salonlarını kullanmaya devam edeceklerini anlatan Bakan Suat Kılıç, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirirken, mezuniyet provası yapan bir grup öğrenciyle de yakından ilgilendi. Bakan Kılıç, mezuniyet kepi takarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi.



CÖ(MP/İD)