Nevşehir Üniversitesi’nin 2012-13 Akademik yılı açılış törenine katılan ve daha sonra da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılacak yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katılan Bakan Suat Kılıç, Kapadokya Bölgesi'nde her yıl yüz binlerce tatilci ve turist tarafından ziyaret edilen Göreme beldesindeki Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezdi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile birlikte ilk Hıristiyanları'n en önemli duvar sanatı resim örneklerinin yer aldığı kaya kiliselerinin bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi’nde turistlerle de sohbet eden Kılıç, turistlere kartvizitini de dağıttı.

Kapadokya Bölgesi'nin Türkiye ve dünya turizmi açısından oldukça önemli bir bölge olduğunu belirten Kılıç, şöyle dedi:

"Tarih kultür harikası bir bölge. Büyük bir miras var burada. Nevşehirliler zaten bu mirasın farkında bu mirası korumak için yapılması gereken yapılıyorsa gelecek namına kaygıya kapılmaya gerek yok. Bölgeye çok sayıda turist geliyor. Kapadokya bölgesi çok geniş kültürel birikimini bünyesinde barındırıyor. Anadolu'nun adeta gizli tarihi misik mitilojik tarihi coğrafyamızın tam ortasında bu bölgede sakılı. Çok sayıda efsane; insanını kulağına hoş gelen, hayret verici hikayeler, önemli anılar var. Dışarıdan gelenler daha fazla bilgiye sahip. Nevşehirliler kendi değerlerinin farkında mı doğrusu bunu bilemiyorum. Bölge doğal yapısı ve tarihsel kimliğinin turizm açısından vazgeçilmeyecek bir öneme sahip."

Kılıç, önümüzdeki Şubat ayından itibaren Akdeniz bölgesinin çeşitli merkezlerinden getirilerek sulandırılmaya alınan kayadan oyma limon depolarının bulunduğu Ortahisar beldesini de ziyaretinden sonra Ürgüpe geçti.



AK(OE/İD)