Avrupa, ABD, Kanada ve Avusturalya üniversiteleri, sundukları eğitim imkanlarını "IEFT Fuarları"nda tanıtıyor. IEFT Fuarları'nın Ankara ayağı gerçekleştirildi. IEFT Genel Koordinatörü Deniz Akar, yurtdışı eğitiminde en önemli konunun, maddi boyut olduğunu belirterek, "Yurtdışında eğitimin maliyetleri ülkesine göre değişiyor. ABD'de eğitim maliyetleri 10 bin dolardan başlıyor ve 30-40 bin dolara kadar gidiyor. İngiltere'de yine 15 bin dolarla 20-25 bin dolar arasında değişiyor. Avusturalya, Kanada'da 10-15 dolar'ken, Almanya, Hollanda gibi bazı Avrupa ülkelerinde fiyatlar daha düşük, daha ekonomik. 5-6 bin euro hatta çok cuzi 1000-1500 euro bedellerle öğrenciler eğitimlerini tamamlayabiliyorlar" dedi.

50 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

25 ülkeden toplam 150 eğitim kurumunun temsilcisinin biraraya geldiği IEFT Fuarları'nı her yıl yaklaşık 50 bin kişi ziyaret ediyor. Türkiye'nin en kapsamlı yurtdışı eğitim fuarlarından biri olma özelliğini taşıyan IEFT Fuarları, her yıl Mart ve Ekim aylarında çok sayıda yabancı üniversite ve kolejin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Eğitimini yurtdışında planlamak isteyenlere imkan sağlamak ve bilgi vermek amacıyla fuarın, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 8 ila 10 bin kişinin yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, staj, sertifika, diploma vb. programlara katılma fırsatı yakalaması bekleniyor.

150 KURUM KATILIYOR

1 Ekim'de Bursa'da ilk ayağı başlayan IEFT Fuarları, 4 Ekim'de İzmir'de, 6-7 Ekim'de İstanbul'da, ardından Adana, Antalya ve Gaziantep'te düzenlenecek.

22. IEFT Yurtdışı Eğim Fuarlarğ'nın ABD, Kanada, Batı ve Orta Avrupa, Avustralya, Balkanlar, İskandinavya, Hindistan ve Baltık ülkelerinden toplam 150 kurum katılıyor. Fuarlara gelen ziyaretçiler, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alabiliyor, ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebiliyor, ücretsiz eğitim seminerlerine katılabiliyor.