Havalimanı yakınındaki 65 hane, 450 nüfuslu Yoluyazı Köyü'nde yaşayanlar içme suyunu köy çeşmesinden, bulaşık, banyo ve diğer ihtiyaçlar için gerekli olan suyu ise 500 metre uzaklıkta akan dereden sağlıyor. Köyde yeterli içme suyu olmadığı için eşi Özlem'in (30) çocukları Yunus (8) ve Berat'ı (6) alarak Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki baba evine gittiğini belirten Ercan Baru (38), 15 gündür ailesinden uzak kaldığını bildirdi. Ercan Baru, "Eşim dönüş tarihi konusunda, 'Köye ne zaman su gelirse biz de o zaman döneriz' dedi. Haklı. Yaşadığımız bu çileye çok bile dayandı. Köyümüze su getirmeyerek beni ailemden ayıranlardan Allah bunun hesabını sorsun" diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN YOLUNU GÖZLÜYORLAR

Köy Muhtarı 30 yaşındaki Mehmet Abdulkadir Yakut ise su sıkıntısı çekildiği bilindiği için diğer köylerden gelin getiremediklerini söyledi. Adeta damlayarak akan çeşme suyunu 450 kişinin paylaştığına işaret eder Yakut, "Başbakan Tayyip Erdoğan Ağrı'ya geldiğinde havalimanında köy halkı olarak su istedik. Belediye Başkanı ve Vali bize Başbakanın yanında söz vererek 'En kısa zamanda size su getireceğiz' dedi. Başbakan gitti bizim su da unutuldu. Tek umudumuz Başbakan'da. Yolunu kesip, Belediye Başkanı ve Valinin verdiği sözü tutmadığını söyleyeceğim. Bize de yazık. Köyde yaşayan bir gencin ailesiyle beraber komşu köye kız istemeye gittik. Tam kızı isteyecektik ki babası 'Ya muhtar sen bilmez misin sizin, köyünüzde su yok. Kızları hamal diye çalıştırıyorlar. Ben kızımı susuz köye vermem' dedi. Başımız önümüzde köye döndük" dedi.

KADINLARIN HAYATI ÇEŞME BAŞINDA GEÇİYOR

Suyun altın değerinde olduğu Yoluyazı köyünde oturan evli 4 çocuk annesi Sevile Durmuş, bu köyde doğup büyüdüğünü için kendisinin kaçacak bir yerinin olmadığını belirtti. Günlerinin çeşme başında geçtiğine dikkati çeken Sevile Durmuş, "Eksi 40 derecede bile çeşmede kuyruktayız. Genç kızken de su taşıyordum, evlendikten sonra da. İçme suyu için önce çeşmeye gidip suları dolduruyoruz. Sonra da banyo, çamaşır, bulaşık ve temizlik için gidip dereden su getiriyoruz. İnsanca yaşamak bizim de hakkımız. Başbakan Tayyip Erdoğan'dan Allah rızası için köyümüze su getirmesini istiyorum" diye konuştu.


AU(KS/AAA)(FOTOĞRAF)