Bakırköy'de 16 Nisan'da motosiklet kazası geçiren ve beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Reanimasyon Anabilim Dalı'nda 3 haftadır tedavisi süren Seyfi Teoman, bu akşam hayatını kaybetti. Teoman’ın cenazesinin defnedilmek üzere Kayseri’ye gönderileceği öğrenildi. Acı haberi alan Teoman’ın sanatçı dostları da hastaneye akın etti.

SEYFİ TEOMAN KİMDİR?


1977 Kayseri doğumlu olan Teoman, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz’da film yönetmenliği eğitimi aldı. 2004 yılında çektiği kısa filmi Apartman, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı.

İlk uzun metrajlı filmi Tatil Kitabı, 58. Berlin Film Festivali’ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu. 2008’de Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya galası yapılan film, Türkiye’de ‘Ulusal Yarışma’ bölümünde yer aldığı 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film ve FIPRESCI Ödülleri’ni kazandı. Geçen yıl Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filminin yönetmeni Seyfi Teoman, doğum gününde trafik kazası geçirdi. Teoman, İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale alan “Tepenin Ardı" filminin de yapımcılarından biriydi.


İA-ÇK (TT) (FOTOĞRAF)