Kardiyoloji Uzmanı 32 yaşındaki Dr. Mikail Yarlıoğlueş, hipertansiyon hastalarıyla ilgili bir bildiri hazırladı. Kan basıncının gece saatlerinde düştüğünü belirleyen Dr. Yarlıoğlueş, bu düşüşün olmaması halinde kandaki iltihabi durumun arttığını tespit etti. Dr. Yarlıoğlueş, "ABD kardiyoloji kolejinin yılık kongresi yapıldı. Bu kongreye dünyanın dört bir yanından 20 bini aşkın kardiyoloji uzmanı katıldı. Kongreye katılan kardiyologlar binlerce bildiri sundu. Belli bir kısmı kabul gören bu bildirilerden biri de, Türkiye'den bizim yaptığımız bir çalışmaya layık görüldü" dedi. Dr. Yarlıoğlueş şunları söyledi:

"Çalışmamız, kandaki iltihabi hücrelerin oranını açıklıyor. Bunu kan tahliliyle rahatlıkla açıklayabiliyoruz. Kandaki iltihabi hücrelerin oranını yüksek saptadığımız hastaların, kalp krizi riskinin de yüksek olduğunu bu çalışmada ortaya koyduk. Bizim için uluslararası bir kongrede ödüle layık görülmesi çok önemliydi."

Türkiye'de Tıp biliminin artık çok ileri boyutlara ulaştığını belirten Dr. Mikail Yarlıoğlueş, "ABD tarafından ödüle layık görülmemiz bizlere onur verdi. Yaptığımız bu bilimsel araştırmalarla birlikte bilime çok büyük katkılar sağlamaktayız" diye konuştu. 

HY(AY/COŞ)