Kaza, gece saat 00.45 sıralarında Mudanya- Bursa karayolu Güzelyalı Kavşağı’nda meydana geldi. Teksmak Makine Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahiplerinden Şükrü Mançu dün gece arkadaş grubuyla Mudanya'da yemekte buluştu. Gece yarısına kadar Mudanya'da yemek yiyip eğlenen grup, otomobillerine binerek Bursa'ya dönmek için yola çıktı.

Hızlı otomobil kullanmasıyla bilinen genç işadamı Şükrü Mançu, yönetimindeki 16 JR 141 plakalı Ferrari marka lüks otomobille iddiaya göre aşırı hız yaparken, direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrularak takla atmaya başlayan Ferrari, yaklaşık 5 metre yükseklikten alt geçide uçtu. İddiaya göre emniyet kemeri takılı olmayan Mançu, camdan fırlayarak otomobilin altında kaldı.

Şükrü Mançu'nun otomobilinin takla atıp alev aldığını gören arkadaşları, hemen otomobillerinden inerek yardıma koşarken bir yandan da polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alan otomobili söndürdü. Ancak otomobil altında kalan Şükrü Mançu yaşamını yitirdi.

Mançu'nun cenazesi, Mudanya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

TÜGİAD ÜYESİ

Şükrü Mançu’nun ölümü, ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi üyesi Mançu’nun genç yaşta yaşamını yitirmesi ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu.

Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım da Twitter’daki hesabından başsağlığı mesajı yayınladı. TÜGİAD da yine sosyal medya üzerinden üyeleri Mançu’nun ölümünden duydukları üzüntüyü paylaştı.

Bursa'nın tanınmış tekstilcilerinden Mançu Ailesi'nin iki oğlundan biri olan Şükrü Mançu, aile şirketi olan Teksmak Makine Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin ortak ve yöneticilerindendi. Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi de olan Şükrü Mançu’nun geçen mayıs ayında Esra Usanmaz ile nişanlanmış, 40 gün sonra yapılması kararlaştırılan düğüne birkaç gün kala nişanlısından ayrılmıştı.

Hız tutkunu olarak bilinen Şükrü Mançu, iki yıl önce Bursa merkez Osmangazi İlçesi’nde kullandığı BMW marka araçla kaza yapmış ve araç pert olmuştu.