UÜ Ziraat Fakültesi'nde Biyosistem Mühendisliği'nde, öğretim görevlisi olarak görev yapan Dr. Çiğdem Demirtaş, 1.5 yıldır tedavisini gördüğü göğüs kanserine dün yenik düştü. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Çiğdem Demirtaş'ın ölümü, bir bankada görev yapan eşi Hakan Demirtaş, 12 yaşındaki kızı Ece, annesi, babası, kayınvalidesi, meslektaşları ve öğrencileri ile üyesi olduğu Bursa Anneler Derneği'ndeki arkadaşlarını yasa boğdu.

EĞİTİM VERDİĞİ FAKÜLTEDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Çiğdem Demirtaş'ın cenazesi bugün saat 10.30 öğrenciliğinden sonra öğretim üyesi olarak görev yaptığı UÜ Ziraat Fakültesi önüne getirildi. Buradaki törene genç yaşta yaşamını yitiren Çiğdem Demirtaş'ın eşi Hakan Demirtaş, kızı Ece, annesi Gülseren, babası Musa Şahinler, kayınpederi Osman Demirtaş, kayınvalidesi Gülser Demirtaş, Rektör Prof.Dr. Kamil Dilek, meslektaşları, öğrencileri ve üyesi olduğu Bursa Anneler Derneği'nde görev yapan arkadaşları hazır bulundu.

BABADAN AĞLATAN SON İSTEK

Cenaze töreninde kızının tabutu başında gözyaşları döken Musa Şahinler, "Kızım seni 17 yaşında bu fakülteye öğrenci olarak kendim getirip yazdırdım. Şimdi cenazeni yine buradan mı alacaktım? Yavrum kalk ne olur. Bak kar yağıyor. Üşüyeceksin. Yalvarırım ne olur kalk, kalk, kalk" diyerek gözyaşı döktü.

Gelininin tabutuna sarılan ve hıçkırarak ağlayan Gülser Demirtaş, "Çiğdem beni bu zamana kadar bir kez olsun üzmedim. Ama bu yaşta, acıların en büyüğünü yaşattın" diyerek hıçkırarak ağladı.

Meslektaşları ve öğrencilerinin duygu dolu anlar yaşadığı cenaze töreninden sonra Dr. Çiğdem Demirtaş'ın cenazesi, öğlen kılınacak cenaze namazı için Görükle'deki Merkez Camii'ne getirildi. Demirtaş, Görükle Mezarlığı'nda toprağa verilecek.