Fethiye'de ailesi ile birlikte yaşayan Nurgül Büyükkınıklı, bir akrabasıyla birlikte Akarca Mahallesi, 971 Sokak'taki M.D.'ye ait 2 katlı villaya geçen pazar günü temizlik yapmak için gitti. Binanın içindeki elektrik sigortalarını kapattıktan sonra temizliğe başlayan Büyükkınıklı, ıslanan zeminde ayakkabılarını çıkararak çalışmaya devam etti. Temizlik eşyalarını dışarı çıkarmak üzere giriş kapısına yönelen genç kız, çelik kapıya ayağıyla temas ettiği sırada elektrik akımına kapıldı.

BİR SAAT MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Akımın etkisiyle kalbi duran Büyükkınıklı, yere yığılarak hareketsiz kaldı. Olayı fark eden evdeki akrabası, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Villaya gelen komşular, elektrik akımının kaynağı tespit edilemediği için Büyükkınıklı'ya müdahale edilemedi. Olay yerine 112 Acil Servis ekipleri ile birlikte Aydem Elektrik Dağıtım şirketi görevlileri çağrıldı. Binaya verilen elektriğin direkten kesilmesinin ardından Nurgül Büyükkınıklı'ya müdahale edildi. Bir süre kalp masajı yapılan genç kız, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nurgül Büyükkınıklı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Genç kızın ölümünü araştıran Fethiye Cumhuriyet Savcısı Turhan Turgut, olayın meydana geldiği villada inceleme yaptı.

Elektrik akımının kaynağı araştırılırken bina girişinde yapılan kazı, ihmali ortaya çıkardı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekipleri ve elektrik teknisyenlerinin birlikte yaptığı incelemede, yapımı geçen yıl tamamlanan villaya, direkten alınan elektrik hattının hiçbir sigortaya bağlanmadan giriş kapısının altından binaya bağlandığı; ayrıca giriş kapısının altından villa içerisine uzanan elektrik kablosunun, yeterince derine gömülmediği, sadece kamufle edildiği tespit edildi.

EN AZ 30 SANTİMETRE DERİNLİĞE GÖMÜLMELİ

Elektrik teknisyenlerin de yer aldığı keşifte, yer altından binaya enerji sağlayan elektrik kablolarının en az 30 santimetre derinliğe gömülmesi gerektiği vurgulandı. Yapılan ölçümlerde kabloların yaklaşık 3 santimetre gömüldüğü bu nedenle çelik kapı takılması sırasında tutturulan vidanın kabloları deldiği, akımın da bu nedenle kapıya geçtiği belirtildi. Keşfin ardından incelemelerini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Turhan Turgut, olayda ihmal olup olmadığının soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını söyledi.

'İHMALİ OLAN VARSA CEZALANDIRILSIN'

Genç kızını dün sabah gözyaşları içinde toprağa veren baba Mustafa Büyükkınıklı, inşaatı yapan firma görevlilerinden şikâyetçi olacağını söyledi. Böyle bir ihmalin gözardı edilemeyeceğini belirten Büyükkınıklı, "Kızımı 2 günlüğüne akrabamızın yanına göndermiştim. Tanıdıkları vasıtasıyla bu eve temizliğe gitmişler. Sonra ölüm haberini aldık. Sigortaların kapalı olmasına rağmen akımın kesilmediğini, 1 saat müdahale edilemediğini söylediler. Bu nasıl olur aklım almıyor? Kimseden bir alıp veremediğim yok ancak, suçu olan ortaya çıksın. Cezası varsa çeksin" diye konuştu.