Manisa merkezdeki bir eczanede çalışan 19 yaşındaki Ş.Y.'nin işyerine bugün saat 14.00 sıralarında, bir süredir arkadaşlık yaptığı öne sürülen R.A.'nın yengesi 31 yaşındaki Z.A. geldi ve genç kızı dışarıya çağırdı. İddiaya göre, bir süre genç kızla sohbet eden Z.A., daha sonra Ş.Y.'yi zorla, 45 E 2270 plakalı otomobile bindirdi. Otomobilin hızla uzaklaşması üzerine eczanenin diğer çalışanları durumu polise bildirdi. Polis, otomobilin plakasını telsizden anons edip diğer birimlerle peşine düştü. Kaçırıldığını anlayıp çığlık atarak yardım isteyen genç kız, R.A. ve yakınları tarafından susturuldu.

Yeni Harmandalı yoluna giren otomobili bulmak için polis, jandarmadan destek istedi.

Otomobil bir süre sonra kaza yapmış ve terk edilmiş olarak bulundu. Bölgedeki bağ evlerinin çevresinde çalışma yapan polis, R.A.'yı kaçırdığı Ş.Y. ile bir bağ evine girmek üzereyken yakaladı. R.A. gözaltına alınırken, korku dolu anlar yaşayan genç kız da ifadesinin alınması için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bıçak zoruyla kaçırıldığını iddia eden Ş.Y., üç kişiden şikayetçi oldu.

R.A.'nın ağabeyi ile yengesinin halen arandığı bildirildi. Ş.Y. ifadesinin ardından ailesiyle Emniyet'ten ayrıldı. R.A. gözaltında tutulurken, ağabeyi ve yengesinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.



İK(AÖ/SS)

----

Ş.Y.: Şeyda Yavuz

R.A.: Recai Altuğ

Z.A.: Zeliha Altuğ